Головна Новини У Лановецькій громаді діти зібрали для ЗСУ понад 120 тисяч гривень

У Лановецькій громаді діти зібрали для ЗСУ понад 120 тисяч гривень

 Починаючи з 5 липня і до 28 серпня включно скриньку для пожертв на ЗСУ у волонтерському центрі міста Ланівці лише діти наповнили на 123 тисячі 677 гривень! І це не враховуючи їхнього внеску, який передавали волонтеру Валерію Собчуку і Оксані Жмаці, котрі купували тепловізори, автомобілі та різноманітні речі військового призначення під особисте замовлення, пише lannews.net

  Дівчата з громадської організації «Простір активної та сучасної» зібрали у волонтерському центрі 65 дівчаток і хлопчиків, котрі займаються волонтерством, щоб подякувати за їхній внесок у наближення перемоги, а також прозвітували, що придбали за кошти, зібрані ними. Це: 15 пар берців та одні кросівки (18 тис. грн); додали 5 тисяч до планшета та 6593 грн до лазерного далекоміра; придбали 3 сонячні панелі (17100 грн); з Німеччини від Ігоря Бойчука та його команди доставили 10 рюкзаків на 70 літрів, 10 саперних лопаток, 30 тактичних навушників, 20 ручних пилок, 10 компасів та 50 пончо дощовиків, за які заплатили 60088 грн, або 1480 євро. Разом це все вартує 106 тисяч 781 грн. А лише за один день — 28 серпня діти принесли у волонтерський центр 16589 грн власного заробітку!

 Тетяна Демчук, Анжела Яцула, Ірина Іваніцька, Оля Гуменюк прикріпили присутнім дітям (було 55) нагрудні значки з написом «Юна волонтерка», «Юний волонтер» і пригостили солодощами. Маленькі помічники виявляли бажання долучитися до виготовлення кікімори, яку щодня тут плетуть дорослі волонтери. Дітей, котрі не змогли прийти того дня, волонтери центру чекають у будь-який інший день.

  Воїн ЗСУ Сергій Денисюк також подякував маленьким патріотам за їхній величезний та неоціненний вклад у допомогу ЗСУ.

  Горді за таких дітей і наші земляки-захисники, котрі зараз на передовій. Вони передавали вітання юним активістам і вдячність їхнім батькам за допомогу і підтримку та гарне виховання. Обіцяли після повернення додому з Перемогою особисто подякувати кожному волонтеру і волонтерочці. Бо любов до України, яку вони проявляють такими благородними вчинками, піднімає бойовий дух українських захисників і наближає перемогу над російськими окупантами.

  За такими дітьми — майбутнє вільної та суверенної України! А дорослим, хто стимулює та допомагає дітям, — також велика вдячність. Кожен робить на своєму місці те, що в силах. Головне — не бути байдужими!

Наталя ГАМЕРА