Головна Новини У Кременці закрили гімназію бо вона не потрібна?

У Кременці закрили гімназію бо вона не потрібна?

У Кременці рішенням сесії міскої ради вирішили закрити гімназію, приміщення якої батьки фактично влассним коштом відновлювали та доводили до стану школи в якій можна вчитися. 17 лютого сесія прийняла рішення приєднати гімназію до СЗШ 4. Цим подіям передували відкриті листи учнів та батьків до міської влади. Та не подіяло…

“Навіть не знаю, як почати опис того дійства, яке сьогодні відбувалося на засіданні 23 сесії сьомого скликання Кременецької міської ради. Як-то кажуть, у кожного своя правда. Після пережитих емоцій, важко щось писати. За один день все кардинально змінилося, а саме, змінилося бачення наших керманичів щодо реорганізації навчальних закладів, залишили у спокої Кременецьку спеціалізовану школу №2 та ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 і проголосували за переведення гімназії у ЗОШ №5. Цьому напевно передувало чітке усвідомлення масштабу обурення у разі такої оптимізації. У вивільненому приміщенні планується розмістити ДНЗ. Ми знову згадали про садочки!!!! Так, такий заклад є необхідним, тільки про нього чомусь згадали аж раптом за кілька днів до сесії і швиденько почали збирати підписи. На подвір’ї РДА депутатів та чиновників зустріли діти, батьки, колектив гімназії із транспарантами, які мали честь бути зазнімкованими на телефон самого мера!!! На прохання людей подумати про дітей, про колективи шкіл і т.д. отримали чітку відповідь з його уст: «А я вас не просив за мене голосувати, позор вам, а не мені» (рівень!!!!!) Ну але це таке, ліричний відступ. На сесії свою неповагу або ж байдужість проявила і переважна більшість депутатів, бо за винесену пропозицію розглянути першим питання щодо реорганізації навчальних закладів, вони не проголосували, мовляв хай люди посидять і послухають, як ми працюємо і які важливі рішення приймаємо. Врешті-решт, здоровий глузд взяв гору і це питання було розглянуте другим. Багато всього було сказано і вислухано, ну а результат аж ніяк не став сюрпризом. Під час сесії стало відомо, що в гімназію прибула перевірка із відділу освіти)))) Кожен для себе зробив свій висновок, тільки як пояснити тепер усе це дітям, як бути колективу, якому чітко дали зрозуміти, що теплий прийом ЗОШ№5 їм не готує????” – – повідомляє кременчанка Наталія Кравець.

“Я, Голова Гімназійного Парламенту та Голова Парламенту “Кремінь” загальноосвітніх навчальних закладів м. Кременець, хочу висловити свою думку та позицію на рахунок рішення , яке було прийняте народними обранцями на засіданні 23 сесії сьомого скликання Кременецької міської ради. Скажіть, будь ласка, скільки вже можна над нами знущатись? Ми вже не просто діти , ми свідомі люди, які прекрасно розуміють і вміють аналітично оцінювати ситуацію, що зараз я і роблю. Я думаю, що всім жителям міста Кременець після прийняття цього фатального рішення стало зрозуміло, що проблема тепер полягає не в економії коштів, а проблема полягає саме в території. Ні в кого не викликає підзору, що за один день вже все змінилось, і тепер нам знову потрібні садочки? Нікому не дивно, що всі вже так швиденько забули за економію міського бюджету про який так голосно кричали наші можновладці? Знаєте, мені соромно за таку ганебну владу, яка сама себе виставляєте посміховиськом, не розуміючи того. Ідучи через коридор ганьби, який організували батьки, учні та вчителі Кременецького НВК «Гімназія – ЗОШ I ст.» ні пан мер та жоден депутат навіть не опустив голову, натомість вони ще й кричали «Дякую!» , коли народ їх засвистував та кричав «Ганьба!», вони стверджували, що їм не соромно (напевно пишаються тим, що це перша влада, яка приймає протиправні рішення, ліквідовуючи один з найкращих закладів м. Кременець). Шановні депутати, зрозумійте одне, ви слуги народу, не ставте себе вище людей, не говорячи вже про нас, про дітей. У мене залишається зараз лише одне питання : а в нас ви спитали? Ви поцікавились нашою думкою? Звичайно ні. Вам байдуже на нас. В мене складається таке враження, що ви нас ні за що не рахуєте , ви навіть не задумуєтесь , як ваші «порядні» рішення впливають на дітей. І, будь ласка, постарайтесь зараз запам’ятати мої слова: я вам обіцяю, що ми, молодь, зробимо все можливе для того, щоб такі брехливі, підступні та цинічні люди більше ніколи не прийшли до влади.

Програти бій не означає програти війну” – повідомила Даша Маргіна.

.