Головна Новини У Кременці відновлять військову частину?

У Кременці відновлять військову частину?

На Тернопільщині триває набір на військову службу у Збройні Сили України за контрактом.

«Зарплата – від 7 000 до 9 000 грн., – наголосив голова обласної державної адміністрації Степан Барна. – Наразі є вільними 10 вакансій начальників радіостанцій, 25 – головних сержантів, 10 розвідників. Крім того, 700 вакансій водіїв, 50 – ремонтників, 10 – медиків, 10 – кухарів. Думаю, військова служба за контрактом – гідна альтернатива заробіткам за кордоном!»

Наразі триває відновлення військових частин. Зокрема, 14 млн грн виділило Мiнicтeрcтвo oбoрoни Укрaїни для військової частини у Теребовлі, 2, 5 млн – для військової частини у Тернополі, 4, 4 млн. грн. – у Чорткові. У планах – відбудова частини у Кременці та облаштування на базі колонії військової частини у Бережанах.

«За останній час завдяки благоустрою територія військової частини у Теребовлі змінилася, ожила, але потрібно виконати ще багато робіт. У зв’язку з цим процес відновлення військової частини розбито на кілька етапів, перший з яких – відновлення теплопостачання, ремонти казарми та їдальні, – наголосив Степан Барна. – Переконаний, що незабаром військова частина запрацює на повну силу!».

Військові частини – це не просто армія, це також сфери обслуговування та надання послуг. «Армію потрібно годувати й одягати. А хто це буде робити, як не підприємства, працівники яких отримуватимуть роботу і гідну оплату, а самі організації – бюджетні замовлення», – констатував очільник краю.