Головна Новини У Кременець скелелази їдуть за екстримом

У Кременець скелелази їдуть за екстримом

Виявляється Кременець приваблює туристів не лише своєю архітектурою та історією, їдуть до нашого міста і за екстремальними відчуттями! Боулдеринг (англ. bouldering — лазання по валунах) — різновид спортивного скелелазіння. Полягає в проходженні серії коротких, але дуже складних трас. На відміну від інших видів скелелазання здійснюється без використання мотузок, карабінів і інших страхувальних пристосувань. Чому скелелази обирають Кременець? До Кременця легко добиратись. Такий рельєф скель є тільки тут. Скелі, автовокзал, готелі, кафе – все у близький відстані одне від одного, що дає унікальну можливість не витрачати час на облаштування, а безпосередньо займатись болдрінгом. Подібна логістика тільки зі скелями Нікіти в Криму, скелями Кам’янець-Подільського та Вінниці.

Кременець розташований в долині, яка перетинає Кременецькі гори.  Скелі переважно знаходяться під вершинним плато цих гір. Найближчі скелі на Дівочій горі над автовокзалом. Вони так і називаються Дівочі Скелі. На сьогодні виявлено 6 груп скель та каменів придатних до лазіння,  пише “Пульс Кременця”.

Скелі знаходяться за 15-20 хвилинах ходи від автовокзалу на горі над крейдяним кар’єром. Це найближчі скелі від автовокзалу. Всі знають про них і будь кого можна запитати, як пройти догори. Власний автотранспорт можна залишити навпроти автовокзалу, через дорогу.