Головна Новини У Копичинцях відзначили подвійне свято – День Незалежності та День міста (фото)

У Копичинцях відзначили подвійне свято – День Незалежності та День міста (фото)

Доброю традицією для жителів Копичинців стало святкування Дня міста у День Незалежності.
Цьогорічне свято було багате не лише культурними заходами, але й подяками від місцевого керівництва.
Так, міський голова Копичинців Павло Лосик подякував важливим гостям дійства – народному депутату України Миколі Люшняку та голові Гусятинської РДА Віталію Батогу, які сприяють розвитку міста та допомагають вирішувати проблеми копичинчан.
– Перед нами стоїть чимало викликів та проблем, але рік за роком, місяць за місяцем, день за днем ми намагаємось вирішувати їх та робити все для того, аби Копицинці стали містом європейського зразка. Якщо копичинчани будуть єдині у своїх помислах та завданнях, то разом ми станемо непереможними та впораємось з усім. Сьогодні я дякую Люшняку Миколі та Батогу Віталію за те, що вони розуміють проблеми міста та йдуть нам на зустріч. Минулого року завдяки їхній підтримці ми отримали 1 мільйон 200 тисяч гривень субвенції. З них – 700 тисяч виділили на міст і 500 тисяч на тротуар,– зауважив Павло Лосик.
Народний депутат України від БПП Микола Люшняк також привітав копичинчан з Днем міста та наголосив на тому, що Копичинці – важливий історичний осередок Гусятинщини.
– Уже понад 5 століть на ваших очах твориться історія. Ваші предки були свідками козацької звитяги та слави, яка котилась з Копичинців в Гусятинщину, далеку Польщу та Туреччину. Ви пережили короткочасну мить першої Незалежності, яку всі невдовзі втратили. Також 27 років тому усі ми стали свідками проголошення ще однієї Незалежності. Але чи здобули ми її так, як хотіли?! Ні! У 2004 році ми проявили свій громадянський обов’язок та заявили про себе на весь світ. У 2014 році нам вдалось змінити нашу країну й вкотре показати свою силу. Завдяки нашим землякам – хлопцям, які не побоялись піти на передову та відстояти інтереси держави, над нашими головами сьогодні – мирне небо,– звернувся до жителів Копичинців Микола Люшняк.
Також нардеп вручив копичинецькому міському голові грамоту Верховної Ради України за заслуги перед українським народом.