Головна Новини У Козовій через іномарку друга молодик постав перед судом

У Козовій через іномарку друга молодик постав перед судом

А винним у всьому був «зелений змій»! Бо почалося все із застілля засудженого з потерпілим та ще одним знайомим.

Наприкінці листопада 2020 року в одному із сіл Козівського району трійця разом чаркувалася. Чоловіки знайомі були давно, відтак і спільних інтересів мали чимало. От тільки статки кожен мав різні, пише “Номер один”

Тож не дивно, що коли розігріті градусами гості почали клювати носами, а незабаром і зовсім поснули, господар тихенько витягнув ключі з кишені потерпілого і підійшов до чужого «залізного коня» – іномарки «Фольксваген Пасат». Відкрив автомобіль і з задоволенням вмостився за кермо. Цілком імовірно, що саме в цю мить йому й майнула думка проїхатись із вітерцем до сусіднього села. Мовляв, власник нічого й не знатиме.  

Чолов’яга завів двигун, навіть не турбуючись, що лише погіршує своє становище, оскільки чинить тяжкий злочин – незаконно заволодіває, а у просторіччі краде чуже авто.

І ось іномарка м’яко покотилась автодорогою. Проте алкоголь та відсутність навичок зробили свою чорну справу: ледь проїхавши три кілометри, на ділянці між селами Дмухівка – Слобідка Козівського району горе-водій не впорався з керуванням, автомобіль занесло на узбіччя і він ударився в дерево. Внаслідок ДТП «Фольксваген» зазнав механічних пошкоджень на 181 тис. 750 грн.

Миттєво протверезівши, горе-викрадач зрозумів, що накоїв. Тож не чекаючи суду, за власний кошт відремонтував іномарку та порозумівся з потерпілим. Відтак на засіданні у Козівському районному суді власник авто сам вступився за горе-викрадача і просив його суворо не карати, зокрема, не позбавляти волі.

Разом з тим обвинувачений уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Зважаючи на це, вироком суду чоловіка визнано винним у незаконному заволодінні дороговартісним транспортним засобом (дороговартісним є авто від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), тобто ч.2 ст. 289 КК України, та засуджено до 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України реальне покарання замінено випробуванням та встановлено 2 роки іспитового строку. Впродовж цього часу обвинувачений зобов’язаний періодично з’являтись для реєстрації в органах пробації, а також повідомляти про зміну місця проживання, навчання та роботи і без дозволу не виїжджати за кордон.

Також йому доведеться сплатити майже 3 тис. грн. судових витрат за проведення експертиз.

До речі, під час слідства, суду та ще місяць потому, поки вирок не набрав законної сили, горе-автозлодій знаходився під домашнім арештом і не міг покинути свою домівку від 10 години вечора до 6 ранку.

Ось так через легковажність і друга втратив, і чимало коштів.

Олена Густенко