Головна Новини У картинній галереї триває виставка тернопільського художника Юрія Яворського

У картинній галереї триває виставка тернопільського художника Юрія Яворського

Виставку картин презентував художник із Тернополя Юрій Яворський у картинній галереї, що на вулиці Сагайдачного, 13.  Художник розповідає, що це перша його виставка, і триватиме вона ще до 13 грудня, відтак всі охочі тернополяни можуть побачити неймовірні полотна пана Юрія.

Як зізнається художник, хоч і працює на іншій роботі, та художнє мистецтво   – це його покликання. Відтак творить свої картини вже близько двох десятків років. Його дітища, натхненні творчістю Сальвадора Далі, Ван Гога та Пікассо, створені у стилі сюрреалізму, який передає глибокий внутрішній світ тернопільського художника. Що цікаво, батько Юрія також був знаним у Тернополі митцем – Яворський Іван Васильовичем (1950-2001р.), член спілки художників України.

  • В дитинстві я не дуже цікавився тим, як малює батько, і не міг подумати, що піду тією ж дорогою. Але тепер я ні на секунду не маю сумнівів, що вибрав вірний шлях. Хотів би я з ним порадитись, поговорити про свої роботи і техніку виконання, отримати якісь цікаві поради, прислухатись до його ідей, і врешті решт просто поговорити… але на жаль…,- констактує Юрій Яворський. – Зараз, працюючи над своїми роботами, я впевнений що все роблю правильно, і батько був би радий за мене! В спадок від батька отримав можливість розвиватися в мистецтві, як художник. Відправивши мене на навчання в коледж мистецтв, мої батьки зробили правильний вибір, за що я їм дуже вдячний.

Художник розповідає, що з часом його все більше і більше затягувало у світ безмежних творчих ідей і поглядів, цікавих кольорових композиційних поєднань, графічних перетинів ліній та пластики різних предметів. Ставало все цікавіше і цікавіше шукати і бачити щось нове.

  • Я працюю в техніці живопис (маслом на полотні), також виконую копії на замовлення, в скульптурі себе шукаю, але на даний момент мені цікаво працювати з кольоровими олівцями.

Саме роботи кольоровими олівцями і презентовані на виставці, яка триватиме ще впродовж двох тижнів  До слова, тим, хто хоче детальніше ознайомитися із творчістю Юрія Яворського, радимо відвідати також його сайт javorsky. com. ua

realno.te.ua