Головна Новини У Збаразькому районі мешканці села Котюжини воюють за свою церкву з кремлівськими...

У Збаразькому районі мешканці села Котюжини воюють за свою церкву з кремлівськими агентами

Ще минулого року на загальних зборах села люди абсолютною більшістю голосів вирішили перейти з УПЦ Московського патріархату до УПЦ Київського Патріархату. Проте на заваді стала бюрократична машина і московські агенти!

З рішенням громади змінити юрисдикцію категорично не погодився їхній колишній піп Олександр Кантицький, який не лише сам відмовився перейти до української церкви, а й найняв штат адвокатів, щоб унеможливити перехід громадян від лона московської церкви.

На захисті московського попа – сільський голова Великих Вікнин (село Котюжини не має власної сільради), який має інтимні стосунки з дружиною іншого московсього попа, про що знає вся громада і через що зрозумілі його мотиви по перешкоджанню котюжанам у розвитку української церкви!
Сільський голова Коляда Василь Антонович не дає письмового походження на перехід громади з УПЦ Московського патріархату в УПЦ Київського Патріархату, що створює ряд проблем для юридичної реєстрації релігійної громади, а тим самим Коляда відстоює інтереси Кремля…

Московський піп Кантицький звернувся до суду із скаргою на бездіяльність правоохоронців, які, на його думку, не втрутилися, коли відбулося самозахоплення церкви.
Суддя Збаразького районного суду Олещук Богдан Тарасович розглядає цю резонансну справу у закритому режимі без жодних на це правових підстав. Якщо ж суддя стане на бік московського патріархату, то не виключено, що його чекатиме люстрація, адже судити громадян за те, що вони хочуть відійти від російської церкви можуть хіба в Росії…

Варто додати, що Кантицький лякає стареньких котюжан, говорячи їм, що коли ті помруть, не поховає їх, через те вони не зможуть зустрітися на небі зі своїми рідними.