Головна Новини У Збаразькому коледжі зупинили роботу харчоблоку, де ймовірно отруїлися діти

У Збаразькому коледжі зупинили роботу харчоблоку, де ймовірно отруїлися діти

Оновлена інформація щодо випадку масового захворювання серед вихованців Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою!

Станом на 9 год. 20.02.2020 року кількість хворих не збільшилася. Фахівці Держпродспоживслужби проводять епізрозслідування, відібрали взірці готових страв, добових проб, змивів з кухонного обладнання та інвентарю. Фахівці ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр» провели обстеження працівників харчоблоку та вихованців Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою.
Було проведено позачергові засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районного та обласного рівнів.
Розпорядженням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, головного державного інспектора Василя Хомінця з 20.02.2020 року призупинено роботу харчоблоку ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою». Роботу даного харчоблоку буде відновлено після ліквідації спалаху та за умови отримання результатів лабораторних досліджень, які відповідають вимогам нормативно-правових актів.
Відомо, що на час припинення роботи харчоблоку організацію харчування для вихованців військового ліцею здійснює Збаразька санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст. Тернопільської обласної ради.
Про хід проведення епідрозслідування та результати лабораторних досліджень буде повідомлено згодом. Дана ситуація під контролем керівника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.