Головна Новини У Заліщицькому відділі освіти “хімічили” з посадами

У Заліщицькому відділі освіти “хімічили” з посадами

грошіПорушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму понад 212 тис. грн  виявили фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності Відділу з питань освіти Заліщицької райдержадміністрації.

Зокрема, через недотримання законодавства при встановленні посадових окладів, нарахуванні надбавок за вислугу років та престижність, доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників та на оплату праці за невідпрацьований час і сплату єдиного соціального внеску відділом зайво витрачено понад 100 тис. гривень.

Крім цього, освітяни до районного бюджету не повернули 89 тис. грн., за завищеною вартістю оплатили ремонтні роботи, безпідставно оплатили послуги електропостачання, понад встановлені норми списали продукти харчування, в зв’язку з чим зайво витратили майже 24 тис. гривень.

Окрім того недотримання рекомендацій при складанні штатних розписів призвело до утримання понаднормативних посад, на оплату праці яких використано понад 113 тис.гривень.

За допущені порушення на посадових осіб відділу складено 27 протоколів за ст.164-2 КУпАП та ініційовано зупинення операцій з бюджетними коштами.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.