Головна Новини У Заліщиках вандали нищать дерева та засмічують Дністер

У Заліщиках вандали нищать дерева та засмічують Дністер

Про це неприємно говорити, але й не можна змовчати.

За два вихідні у Заліщиках зафіксовано три акти вандалізму.
1.
З метою вшанування пам’яті українського поета, прозаїка, перекладача Осипа Маковея 16 травня 2017 р. делегації з Яворівщини та Заліщанщини висадили кущі вічнозеленого самшиту біля пам’ятника О.Маковею. А сьогодні на цьому місці залишилися тільки акуратні ямки.

23 серпня у Заліщиках заплановано відзначення 150-річчя з дня народження Осипа Маковея, очікують гостей з різних куточків України, в тому числі і з Яворівщини. Виникає питання, чи не соромно за такі дії живим перед мертвими?
2.
Схожа ситуація виникла з озелененням міста. Тільки-но клумби, що на центральній площі (біля РАЦСу), замайоріли різними кольорами квітів, як з них вже висмикнули 8 рослин (так би мовити «на пробу»). Не вистачає кілька рослин і на клумбі біля пам’ятника Т.Шевченкові.

В черговий раз не зайве нагадати, що озеленення та окультурення території, на якій ми проживаємо, саме по собі не відбувається – це результат праці багатьох людей: міського голови, виконавчого комітету міської ради, міського комунального підприємства, заліщан, які присвятили свій час і працю рідному місту.

Хочеться звернутись до громади з проханням не бути байдужими до дій вандалів. Адже якщо в людей сьогодні піднімається рука на беззахисні зелені насадження, то завтра вони нічим не погребують.
3.
І третій випадок, що зовсім не вкладається в голові, стосується пластикового контейнера для сміття по вул.Новій.

Ввечері 27 травня четверо підлітків не знайшли цікавішого заняття як зіштовхнути контейнер вниз по схилу до Дністра. Їхні дії зафіксувала камера вуличного відеоспостереження. Є надія, що цього разу правопорушників таки впізнають, повідомляє Заліщицька міська рада