Головна Безпека в місті “У закладі є вибухівка!” – відвідувачка помстилася офіціантам за погане обслуговування

“У закладі є вибухівка!” – відвідувачка помстилася офіціантам за погане обслуговування

Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності інкримінують правоохоронці Тернополя тридцятичотирьохлітній жительці села Вербівка Борщівського району.

За словами правоохоронців, 28 січня близько 2:00 на лінію “102″ надійшло повідомлення про замінування закладу громадського харчування, який знаходиться в центрі Тернополя. На місце події виїхали працівники поліції, вибухотехніки, рятувальники служби надзвичайних ситуацій. На момент приїзду екстрених служб у барі відвідувачів уже не було, лише персонал. Оглянувши приміщення та територію жодних небезпечних предметів вони не виявили.

У ході проведених оперативних заходів стало відомо, що дзвінок був здійснений з готельного номеру обласного центру. За кілька хвилин правоохоронці встановили і особу “жартівника”. При перевірці з’ясувалося, що жінка неодноразово приходила в даний заклад і конфліктувала з персоналом, інколи навіть намагалася нанести тілесні ушкодження бармену. Як результат – керівник заборонив працівникам пускати її до приміщення.

27 січня невідома знову прийшла, але обслуговувати її персонал відмовився і попросив покинути приміщення. Через деякий час вона перетелефонувала в бар і сказала, що там лишилася її сумка, а в ній є вибухівка. Дане повідомлення працівники розцінили, як жарт, але за хвилин сорок після цього у них на порозі з’явилися представники екстрених служб.

Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 259 частина 1 ККУ. Санкція статті карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Триває слідство, пише Досьє 102