Головна Новини У дівчат бізнес план: сплести 200 браслетів, продати та гроші передати на...

У дівчат бізнес план: сплести 200 браслетів, продати та гроші передати на ЗСУ

Вже котрий день помічаю у дворі двох дівчаток-підлітків. Спершу вони нудьгували, щось там собі гомоніли, загалом, не привертали до себе уваги тих, хто не особливо переймається людьми. Але не мою. Мені дівчатка здалися цікавими. Завжди ввічливо вітаються, привітно посміхаються.

Одного дня вони принесли з собою велику торбу і витрясли з неї на лавку щось блакитно-жовте. За хвилю, бачу, то стрічки. Розмотують їх, відмірюють кількаметрові відрізки. Стало ще цікавіше. От і вирішила розпитати дівчат, що за справу затіяли.

  • А ми браслетки плетемо. Продамо і гроші віддамо на ЗСУ.
  • Де будете продавати? – Гукаю з балкона.
  • У центрі, біля катедри. 10 гривень за браслет.

Купую і то вже. Бачу, що браслетки красиві, точно розійдуться швиденько, як школярі на перерву.

А з дівчатками знайомлюся ближче. Це Юля та Софійка, учениці 6 класу тернопільських шкіл №4 та №15. Ідея робити браслети та продавати їх на користь ЗСУ прийшла їм не просто так.

Юля:

  • У мене в школі проводили благодійний майстер клас з виготовлення браслетів зі стрічок. Їх забирали волонтери та відвозили військовим на Схід, як прояв підтримки. Алгоритм створення досить простий, тому ми скористалися такою ідеєю.

Софійка:

  • Потім ми побували ще на уроці, де розповідали, як можна дітям заробляти кошти. І у нас дозрів бізнес план.

Дівчата кажуть, що усі знайомі їх хвалять за добру справу, а батьки радіють такій ініціативі донечок, пишаються ними, підтримують їх міні-проєкт, дають кошти на матеріали. Юля та Софійка планують до Дня Незалежності сплести 200 браслетів. Вважають, що попит на них буде неабиякий! Поки що є тільки 40 готових виробів. Сплели б іще більше сьогодні, але їх прогнав додому грім.

Першу «партію» браслетів (19 штук) дівчатка уже продали. Усього за 10 хвилин у центрі міста перехожі розкупили прикраси. Гроші переводять у фонд «Повернись живим». Очі Юлі та Софійки іскряться радістю. Маленькі дівчата роблять велику справу, яка точно наближає нас усіх до Перемоги.

Галина Заболотна