Головна Новини У дівочому колегіумі на Тернопільщині навчання почали з молитви

У дівочому колегіумі на Тернопільщині навчання почали з молитви

Новий навчальний рік у колегіумі для дівчат «Знамення», що у Зарваниці, розпочався з молитви і благословення. Традиційно 1 вересня відбулася піша проща «Стежками Патріарха Йосифа» від Заздрості до Зарваниці. Ступаючи стаціями Хресної дороги, дівчата разом з вчителями, вихователями колегіуму та о. Назаром Габрилеєм молилися за успішний навчальний рік, за мир та цілісність України.

Урочисте святкування початку нового навчального року – це радість для чисельної колегіальної спільноти, рідних та друзів, що 2 вересня зібралися на Святу Літургію у Соборі Зарваницької Богородиці. Опісля десятикласниці прийняли урочисту посвяту в колегіантки. Цього дня колегіальна родина з великою радістю прийняла аж 27 нових вихованок.

Заступник начальника управління освіти і науки-начальник відділу реформування освітньої діяльності Тернопільської ОДА Ганна Зварич привітала вихованок з початком нового навчального року та побажала ученицям багато нових звершень та наснаги.

3 вересня у колегіумі для дівчат «Знамення» відбувся перший урок на тему: «Зміст має лише життя, прожите для інших». Традиційно у цей день колегіантки взяли участь у Божественній Літургії та молилися за душі героїв, які віддали своє життя за волю і незалежність України.

повідомила Анна Зварич