Головна Новини У доньки та чоловіка письменниці Надійки Гербіш діагностували коронавірус

У доньки та чоловіка письменниці Надійки Гербіш діагностували коронавірус

Про це повідомила сама письменниця у своєму фейсбуці

“Про ковід і обережність

Ігорю й Данусі діагностували ковід (робили плр-тести в державній поліклініці).

Симптоми були, як у звичайної застуди – підвищена температура перших півтора дні, соплі, першіло горло, тоді з’явився кашель. Я була з ними весь час, але в мене не було жодного з цих симптомів. Два вечора поспіль мала відчуття слабкості, але то якраз наклалося на стрес від отримання результатів тестів і робочу перевтому. Тест здавали про всяк випадок – дитині йти в школу, краще пересвідчитися. Результат був несподіванкою: бо ж Ігор і Дануся почуваються добре, а мене взагалі не зачепило.

Попри це – самоізоляція. Дитина вчиться з дому, ми працюємо з дому. Доставка їжі кур’єром із Сільпо, оплата карточкою. У випадках, коли конче треба перетнутися з кимось десь – маска, дистанція, дезінфекція рук. Уже минуло два тижні від перших симптомів, і я не мала би бути заразною – і все ж дистанція і маска.

Ізоляція втомлює. Коли ти не можеш вирушити на каяковий міні-сплав в день народження любленої подружки – це засмучує.

Коли товариш-байкер витягує з ізоляції на трошки – балачки надворі на дуже карантинній відстані, покатушечка в масці, шоломі й рукавицях і, звісно, з вітром в обличчя – це ковток свободи, за який чуєш безкінечну вдячність.

У вересні треба слати багато документів новою поштою, але я все ж чекаю результатів повторних аналізів. Тоді ж відішлю і цей шолом – а поки він стоїть біля осінніх сухоцвітів і дуже мене надихає.
– Там є радіо, можеш слухати, – каже мені V.

І я розумію, що втома від напружених робочих днів, яку ніяк не можна вигуляти якимось веселощами поза домом, таки дається взнаки – і я чекаю вечора, щоб зробити саме це, хай воно виглядає абсурдно, зате дуже весело.

А пост не просто так. Соплі – це симптом. Кашель – це симптом.
Маска в приміщенні – це не про забобонність.

Усім – міцного здоров’я! Бережіть себе!”, – пише  Nadiyka Gerbish