Головна Новини У добровольців є серйозні підстави не довіряти Генштабу

У добровольців є серйозні підстави не довіряти Генштабу

Oleg-BarnaНеобхідно створити єдине керівництво добровольчими батальйонами, в яке увійдуть комбати і представники Генштабу, вважає народний депутат Тернопільщини, обранець по 167 Чортківському округу від Блоку Петра Порошенка Олег Барна.

У добровольців є серйозні підстави не довіряти Генштабу через скоєні ним помилки. Таку думку в коментарі “ГОРДОН” висловив народний депутат Олег Барна.

“Є серйозні підстави для недовіри батальйонів Генеральному штабу через помилки, які були до цього здійснені, і через окремих фактів з тилового забезпечення, за деякими офіцерам вищої ланки, які були причетні, наприклад, до здачі даних. Я вважаю, що керівництво Генерального штабу та Збройних сил України повинно належним чином звернути на це увагу і віддати належну пошану добровольчим батальйонам і їх керівництву, які рятували країну в перші дні. Вони повинні радитися з ними з приводу тих чи інших питань, з приводу стратегії і тактики “, – сказав нардеп.

За словами Барни, необхідно створити єдине керівництво добровольчими батальйонами, в яке увійдуть комбати і представники Генштабу.

“Я думаю, що між” Правим сектором “і владою немає ніякого конфлікту. Спрацювали у великій мірі власні амбіції Генерального штабу і структур, які хочуть повністю ліквідувати це добровільне підрозділ. Тому я більше схильний до того, що потрібно єдине керівництво всіма батальйонами, і воно має йти з Генерального штабу. Це війна. У такому керівництві мають бути задіяні командири добровольчих батальйонів, так як в перші дні вони показали свою ефективність і практично врятували країну в той час, коли армії фактично не було “, – повідомив Барна.

28 квітня прес-центр Добровольчого українського корпусу (ДУК) “Правий сектор” повідомив, що військовослужбовці 25-й і 95-й бригад Збройних сил України (ЗСУ) навели важке озброєння на дальню базу добровольців. Лідер ПС, радник начальника Генштабу Дмитро Ярош заявив, що військове і політичне керівництво вирішило навмисно спровокувати конфлікт між “Правим сектором” і бійцями ВСУ, щоб дискредитувати добровольчі загони.

29 квітня, “Правий сектор” пікетував Адміністрацію Президента в Києві з вимогою покарати тих людей, які вчора в Дніпропетровській області намагалися роззброїти їх бійців. Пізніше в організації заявили, що президент Петро Порошенко пообіцяв, що база “Правого сектора” у Дніпропетровській області буде розблокована протягом трьох днів – до 2 травня.

Помічник міністра оборони України Тетяна Ричкова заявила, що Збройні сили України не планували роззброювати Добровольчий український корпус (ДУК) “Правий сектор”, і назвала ситуацію “страшним непорозумінням”.