Головна Новини У Дністрі знайшли небезпечне захворювання

У Дністрі знайшли небезпечне захворювання

26.07.2017 р. на адресу Новодністровської міської ради надійшов лист з наступним змістом: «Сокирянський районний відділ лабораторних досліджень ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» доводить до відома результати вірусологічних досліджень від 25.07.2017 питної води з комунального водопроводу м. Новодністровськ та рекреаційної зони річки Дністер м. Новодністровськ, проведених Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України, відібраних 19.07.2017 року.

За результатами вірусологічних досліджень в річковій воді р. Дністер виявлено антиген вірусу гепатиту «А». Про позитивні результати необхідно проінформувати населення та встановити в місцях відпочинку вздовж берега річки Дністер таблички «Купатися заборонено».

Причиною гепатиту А зазвичай є вживання в їжу забруднених харчових продуктів або води, тому ретельно мийте овочі і фрукти, які не проходять термічну обробку та якщо вживаєте воду централізованого водопостачання або з відкритих джерел – кип’ятіть її.

Джерело: Новодністровськ інформаційний