Головна Новини У дворах де блукала скажена лисиця проводять дезинфекцію

У дворах де блукала скажена лисиця проводять дезинфекцію

Спеціалісти Тернопільської міської державної лікарні ветеринарної медицини продезінфікували контактні поверхні у дворі по вул. Р.Купчинського, 9, де була відловлена лисиця, хвора на сказ.

 4 січня 2021 року, на виконання вимог інструкції “Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин”, спеціалісти Тернопільської міської державної лікарні ветеринарної медицини провели дезінфікування контактних поверхонь у дворі по вулиці Романа Купчинського, 9, з якого відловили лисицю, яка потім загинула у ветеринарній клініці в Львові від сказу.

  Також фахівці провели опитування свідків події стосовно встановлення кола контактних та проінформували жителів прилеглих будинків щодо дій при виявленні підозрілих у зараженні тварин.

 Нагадаємо, що 24 грудня минулого року зооволонтери відловили у цьому дворі лисицю, яка мала ознаки пошкодження задніх кінцівок та хребта. Тварину направили на лікування в клініку до Львова, де вона загинула. В подальшому при дослідженні патологічного матеріалу в неї встановили захворювання сказу.