Головна Новини У громадському транспорті в Тернополі встановлюють відеокамери

У громадському транспорті в Тернополі встановлюють відеокамери

141 одиницю громадського транспорту в Тернополі вже облаштували системами відеоспостереження. Зокрема, відеокамери вже працюють у 24-х автобусах комунального підприємства “Тернопільелектротранс”.

В установі кажуть, що до кінця року, встановлять ще 20 систем відео спостереження. Це допоможе пильнувати і за тим, що відбувається на дорозі та в салоні, чи розібратись, до прикладу, в конфліктних ситуаціях чи вберегтися від ванжалів. До того ж, в період карантину, так можна пильнувати за дотриманням вимог, Т1

Водій одного із автобусів, де відеокамери працюють уже тиждень, розповідає, крадіжки стаються не часто, а от конфлікти в салоні – трапляються. Сподівається, відеонагляд допоможе врегулювати цю проблему.

Таким чином у салоні встановлюватимуть дві відеокамери – одна “дивиться” на дорогу, інша – в салон. Відзняті дані, пояснюють фахівці, зберігаються протягом семи робочих змін.

Відеоспостереження встановлюють у тролейбусах. Відеокамери у громадському транспорті – це насамперед безпека пасажирів, наголошують в міській раді. Фахівці додають, записи з них не оприлюднюють.