Головна Новини У військоматах демобілізованим дають повістки і витяг з кримінального кодексу

У військоматах демобілізованим дають повістки і витяг з кримінального кодексу

Розібратися у ситуації, яка склалася з одним із демобілізованих та зупинити свавілля у тернопільському військкоматі закликав депутат обласної ради Богдан Бутковський. Під час чергового пленарного засідання він дав депутатський запит стосовно проблеми, яка виникла з одним із демобілізованих.

«До мене звернувся мій побратим Андрій Салагорник, засновник «Білих беретів», – розповів депутат. – 26 квітня він демобілізувався. Прийшов у військкомат і там йому дали набір документів: заяву про постановку на облік, відмову від служби за контрактом, роз’яснення про те, що він є військовозобов’язаним, витяг з кримінального кодексу і повістку. І такий набір дають зараз всім, хто повертається з АТО. Тобто, влада веде саботаж по створенню контрактної армії, створенню нормальних умов для тих, хто хоче воювати. Натомість, людей, які вже рік пробули в зоні АТО ставлять в такі умови, що в будь-який момент їх знову зможуть мобілізувати. У мене прохання до облради прийняти мій запит про те чи відповідає це закону, і чи ми будемо з таким свавіллям миритися.».

Запит Богдана Бутковського депутати прийняли, а голова облради Віктор Овчарук зазначив, що будуть розбиратися у ситуації.