Головна Новини У військових частинах Тернопільщини — понад тисяча вільних вакансій (відео)

У військових частинах Тернопільщини — понад тисяча вільних вакансій (відео)

Відновленню військових частин на Тернопільщині присвятять 2016-2017 роки для повного укомплектування особового складу. Контрактна служба у Збройних Силах України відкриває хороші перспективи. Серед них: медичне забезпечення, оплачувана відпустка, можливість отримання службового житла та інші.

Отож в області розгорнута широка інформаційна кампанія щодо контрактної служби. Робота в цьому напрямку має бути добре скоординована, вважає голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

 «Ми сподіваємося на патріотичну позицію органів місцевого самоврядування в частині популяризації служби у Збройних Силах України. Сьогодні країна йде шляхом відновлення військової інфраструктури. Ми відновлюємо, те що було знищено ще кілька років тому», — акцентує Степан Барна.

Сьогодні у військових частинах Тернопільщини — понад тисяча вільних вакансій. Заробітна плата по кожній із них — від 7 тисяч гривень. Цей показник майже вдвічі перевищує середню зарплату по області. У військоматі наголошують, що в армію зараз потрібні також й фахівці традиційно цивільних професій – кухарі, кравці, шевці та навіть музиканти.

З відбору громадян на військову службу за контроктом серед районів Тернопільщини є лідери – Зборівський, Підволочиський, Теребовлянський та місто Бережани. Тут до лав армії вступають свідомо та охоче. Сприяє цьому налагодженна комунікація, фахові роз`яснення, мінімізація бюрократичних перепон.

Сьогодні Україна все ще зазнає наступу агресора, і збереження спокою на більшій її території залежить від сильної та обороноздатної армії. Передумовою цьому має бути патріотична громадянська позиція тих, хто вирішить стати військовим. Захист Батьківщини на Тернопільщині вважають справою честі. Серед таких є навіть державні службовці. Ростислав Легкий, начальник відділу державного реєстру виборців Бережанського району, який недавно був демобілізований, розглядає можливість підписання контракту зі ЗСУ.

Незабаром в Тернопільській адміністрації та в усіх районах області розгорнуть роботу рекрутингові центри. В них можна буде отримати максимально вичерпну інформацію про умови та особливості служби за контрактом у Збройних Силах України.