Головна Новини У відділі освіти Бучацької райдержадміністрації виявлено втрат на суму 330...

У відділі освіти Бучацької райдержадміністрації виявлено втрат на суму 330 тис. гривень

грошіПорушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 330 тис.гривень виявили фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Бучацької райдержадміністрації.

Зокрема встановлено, що в той час, як окремі працівники установи перебували за межами України, про що свідчать дані правоохоронних органів, їм незаконно виплатили заробітної плати на суму 131,6 тис. гривень. З інших причин допущено порушень з оплати праці  на 40,8 тис. гривень. Вказані порушення призвели до зайвої  сплати єдиного соціального внеску на 62,3 тис. гривень. Незаконні витрати на оплату  завищеної вартості ремонтно-будівельних робіт та неотримані послуги з газопостачання склали 23,9 тис. гривень. Окрім того, до районного бюджету не повернуто 65,7 тис. гривень незаконно виплаченої в попередніх роках заробітної плати.

Внаслідок порушення  порядку проведення індексації грошових доходів, протягом січня-березня поточного року працівниками навчальних закладів, що обслуговуються централізованою бухгалтерією відділу освіти,  недоотримано 1,2 млн гривень.

За результатами  ревізії складено 52 адмінпротоколи, до установи застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Матеріали ревізії передано на розгляд правоохоронних органів.