Головна Новини У Бучачі із довоєнного єврейського дворика зробили концертний майданчик (відео)

У Бучачі із довоєнного єврейського дворика зробили концертний майданчик (відео)

У Бучачі із довоєнного єврейського дворика місцеві митці зробили концертний майданчик. Завдяки тому, що з усіх боків двір оточений будинками тут дуже хороша акустика. Концерти відбуваються щонеділі увечері.

Цей мистецький проект задумав і втілив у життя бучацький музикант Віктор Гребеньовський. Колись його вразило, як дбайливо ставляться в Німеччині до історичної спадщини, у той час як єдиний збережений двір-колодязь у центрі Бучача, імовірне місце народження лауреата  Нобелівської премії Йосифа Шмуеля Аґнона, стоїть завалений сміттям.

Назагал «Арт-Двір» — це мистецька сцена у єдиному дворі Бучача, який зберігся в архітектурному ансамблі міста на вулиці Аґнона. Ще кілька років тому в цьому дворі тримали курей, а в цьогочассі у ньому щонеділі від травня до жовтня влаштовуються виступи музичних колективів, письменників, поетів, театральних об’єднань, а також виставки художників, скульпторів та фотографів. Керівник — Віктор Гребеньовський, програмний директор – Мар’яна Максим’як.

Жителі міста загалом і мешканці прилеглих територій зокрема не можуть натішитись цим модерним артпрожектом. Кількість людей на таких мистецьких заходах з кожним разом лише збільшується.