Головна Новини У Бучачі на три роки засудили чоловіка за продаж “порнографічних” карт...

У Бучачі на три роки засудили чоловіка за продаж “порнографічних” карт (відео)

Мешканець Тернопільської області визнав свою провину у справі про збут зображень порнографічного характеру та отримав три роки умовного позбавлення волі і штраф у 1 307 гривень.

Як йдеться у рішенні Бучацького районного суду Тернопільської області від 11 березня. На нього першим звернув увагу “Судовий репортер”. 

У рішенні суду зазначається, що чоловік 11 січня 2011 року “усупереч моральним засадам суспільства” вчинив злочин – “знайшов у шафі з одягом вісімнадцять гральних карт із зображеннями порнографічного характеру”.

Наступного дня чоловік, “реалізуючи свій злочинний намір” і “керуючись корисливим мотивом”, зустрівся зі своїм знайомим у центрі міста й продав йому згадані “порнографічні гральні карти” за 70 гривень.

Злочин кваліфікували за статтею 301 Кримінального кодексу (зберігання та збут зображень порнографічного характеру). Злочин чоловік вчинив повторно: у січні 2020 року він продав знайомому за 50 гривень календар із “зображеннями порнографічного характеру” й був оштрафований на 850 гривень.

Тому суд, урахувавши ці обставини й визнання провини з боку чоловіка, засудив його до трьох років умовного позбавлення волі, а також зобов’язав стягнути з нього штраф у розмірі 1307 грн – “на мистецтвознавчу експертизу”.