Головна Новини У Борщеві водієві за п’яну їзду присудили 10 діб арешту

У Борщеві водієві за п’яну їзду присудили 10 діб арешту

Борщівський районний суд призначив покарання для водія мотоцикла, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. . Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 12 вересня цього року на Борщівщині. Близько другої години ночі на 145-му кілометрів траси Т-2002 Тернопіль-Скалат-Жванець поліцейські зупинили водія мотоцикла “Вайпер”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 1,24 проміле, що у 6 разів вище допустимої норми і вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння). У судовому засіданні водій мотоцикла визнав свою провину та підтвердив усі обставини, викладені в адміністративному протоколі. При визначенні покарання суд врахування ступінь порушення та матеріальне становище порушника.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія мотоцикла “Вайпер” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту без оплатного вилучення транспортного засобу. Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Джерело