Головна Новини У Бережанах страйкують проти госпітальних округів?

У Бережанах страйкують проти госпітальних округів?

Про це у соцгрупі написав житель Бережан Володимир Якимів. Чоловік оприлюднив фото пікетувальників і підписав “Одні радіють ГОСПІТАЛЬНОМУ ОКРУГУ в Бережанах, інші – протестують….”

Чим незадоволені жителі Бережан, які вимоги у проетстувальників з’ясовуємо…

Як повідомляло раніше http://berezhany.in.ua/  Тернопільську область поділили на чотири госпітальні округи. Таке розпорядження затвердив Кабінет Міністрів України. Відповідно до документа, виокремлено Тернопільський, Кременецький, Чортківський та Бережанський округи.

Запропонована Кабміном карта-схема дещо відрізняється від того, що анонсували в області. Керівництво говорило про створення трьох округів, а не чотирьох, і мало для цього певні підстави. Нормативами передбачено, що госпітальний округ має обслуговувати максимум 350 тис. осіб. На Тернопільщині проживає близько мільйона громадян, тому планували поділити регіон на три округи – по триста з хвостиком тисяч кожен. У Кременці та Чорткові окружними бачать районні лікарні. У Тернополі – міську лікарню №2. Однак навколо неї зосереджено значно більше населення, ніж дозволено, – майже 550 тис. Тож розглядається варіант, що у підтримку їй нададуть ще один заклад. Як варіант – Тернопільська міська лікарня №3 чи Козівська районна лікарня.

Зі створенням госпітальних округів з’явилася можливість придбати обладнання для надання медичної допомоги – як лабораторне, так і діагностичне. Згідно із програмою кожен госпітальний округ має отримати на це 50 мільйонів гривень.

Крім того у нас буде створено госпітальну раду, до якої увійдуть представники від кожного району, який увійшов до округу.  Рада вирішуватиме, як працюватиме галузь у межах медичного округу і на роботу якого ніхто не матиме впливу.