Головна Новини У Бережанах розпочали дозйомки фільму “Червоний. Без лінії фронту”

У Бережанах розпочали дозйомки фільму “Червоний. Без лінії фронту”

Бережанах розпочали дозйомки фільму “Червоний. Без лінії фронту”. Про це Суспільному розповіла жителька Бережан, яка в команді знімальної групи, Алла Соколовська.

За її словами, зйомки відбуваються на декількох локаціях міста: у військоматі, в замку, в коридорах міськради та ощадбанку, на дахах міста, в районному будинку культури та дворах Бережан. Для зйомок на локаціях насипали штучний сніг.

У зйомках фільму беруть участь і жителі міста. Режисер фільму – Тарас Ткаченко. Він відомий за такими фільмами, як “Чорний ворон”, “Гніздо горлиці”, “Луганський форпост”. Оператор  стрічки – Олександр Земляний.

  • У лютому 2018 року в Бережанах вперше знімали фільм “Червоний. Без лінії фронту”. Тоді режисером стрічки був Заза Буадзе. Фільм “Червоний. Без лінії фронту” – це передісторія фільму “Червоний”, якой з’явився на екранах у серпні 2017 року та зібрав у прокаті майже три мільйони гривень.
  • У березні-квітні 2018 фільм знімали і в Кременці. Готувалися до зйомок з осені 2017-го.
  • Стрічка “Червоний” була створена за мотивами однойменного роману Андрія Кокотюхи. Події у фільмі “Червоний. Без лінії фронту” відбуваються в період з 1935 по 1945 роки на територіях, які зараз належать до Тернопільської та Волинської областей. Життя українців показане у міжвоєнний період. Це – протистояння українських патріотів репресіям польських, німецьких та російсько-радянських окупантів. Головний Герой – Данило Червоний, студент Кременецького ліцею, який став командиром загону Української Повстанської Армії.