Головна Новини У Бережанах невідомі викинули на вулицю мішки з травою і відходами, политі...

У Бережанах невідомі викинули на вулицю мішки з травою і відходами, политі фекаліями

Недавно на офіційному сайті міської ради була опублікована стаття про виявлення біля одного зі сміттєвих контейнерів 15 мішків з травою, будівельним сміттям, а зверху – фекалії (стаття називалася «БУДЬМО СВІДОМИМИ ЛЮДЬМИ»).
Вчора, 03.06.2020 р., біля контейнера по вул. Січових Стрільців знову було виявлено сміття, яке не належить до ТПВ, а саме: траву, гілля, дошки.
Як доводить практика, бережанці живуть за принципом: «Правила створені для того, щоб їх порушувати».
Тому знову повторюємо інформацію для тих, хто ще не знає, а можливо, і не хоче знати, що таке тверді побутові відходи і як з ними поводитися.
Загальновідомо, що на території Бережанської міської територіальної громади вивезенням твердих побутових відходів (ТПВ) займається ТОВ «Компанія «Еко-Інвест». Але, що саме належить до таких відходів? Нагадуємо перелік ТПВ:
– газетний, пакувальний або споживчий папір, картон, різноманітні види тари (дерев’яна, скляна, металева);
– предмети та вироби з дерева, металу, шкіри, скла, пластмаси, текстилю та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості;
– зламані або застарілі побутові прилади;
– сміття, а також харчові відходи.
Зауважимо, що до ТПВ НЕ НАЛЕЖАТЬ трава, опале листя та гілля, а також будівельні відходи та меблі. Ці види відходів не можна викидати у сміттєві контейнери. Їх вивозять спеціальним транспортом працівники ТОВ «Компанія «Еко-Інвест» за попередньою домовленістю (за додаткову плату).
Отож, поважаймо одне одного, будьмо свідомими членами своєї громади, бо від кожного з нас залежить, чи стане наше місто справжньою маленькою Швейцарією, еталоном чистоти і порядку.