Головна Новини Учнів з Тернополя запрошують у Школу успіху

Учнів з Тернополя запрошують у Школу успіху

“Школа успіху Тернопіль” – це безкоштовний триденний освітній проект для активних тінейджерів міста Тернополя віком 14-16 років (8-10 класи) , що відбудеться 26, 27 та 28 березня (11.00 -16.00) на базі IT House coworking.
Для початку декілька слів про всеукраїнську Школу Успіху. Фонд Братів Кличко організовує її щорічно починаючи з 2011 року, і за цей час всього було близько 1000 випускників. Останні два роки проект притерпів змін, і тепер проводяться два окремих табори: для хлопців та дівчат окремо, по 50 осіб.
Це проект для школярів 14-15 років зі всіх регіонів України.

“Коли ти молодий і амбіційний, мрієш змінити світ, але не знаходиш команду однодумців – важко розраховувати на успіх. Коли твої прагнення до самореалізації не підтримали в юному віці, важко сподіватись на успішне становлення в дорослому житті. З 2011 року Klitschko Foundation започаткував літній освітній проект. Для підлітків – це унікальна можливість не тільки знайти однодумців, а й зробити перший вагомий крок на шляху до своєї мети.

“Школа успіху” допомагає підліткам ознайомитися з прикладами роботи бізнесу, соціальних та комерційних проектів, щоб розвинути актуальні для XXI століття навички та зробити свідомий вибір майбутньої професії. Під керівництвом менторів вони вчаться працювати в команді, розробляють власні проекти та обговорюють їх з відомими бізнесменами та громадськими діячами, вчаться презентувати власні ідеї. Потреби та особливості хлопчиків і дівчаток у підлітковому віці відрізняються, тому з 2016 року для них розроблено різні програми. ” – написано на сайті Фонду Братів Кличко про цей проект.

Для участі у всеукраїнській ШУ необхідно зареєструватися на сайті Фонду, обрати проект Школа Успіху та заповнити форму. Окрім того потрібно зняти відеопрезентацію до 1 хвилини з будь-якого пристрою (телефону/вебкамери/фотоапарата) та розкажи про себе, свої вміння і захоплення. Надай посилання на нього з будь-якої соціальної мережі (Facebook, YouTube).

На даний момент набір учасників на “Школу Успіху 2018” вже завершений, А набір на проект 2019 року розпочнеться приблизно в Лютому 2019р.

Особисто я потрапив на проект майже випадково, помітивнюши у стрічці новин репост в стилі “Я беру участь у проекті Школа Успіху 2017”. Азарт взяв своє, і я також взяв участь, надіславши анкету за півгодини до дедлайну.

І ось, 16 липня я і ще 49 ШУшників стояли на Київському желізнодорожному вокзалі. Нас приємно зустріли, і поки наші батьки слухали лекцію від психолога, ми вже їхали до готелю “Київ 365”, де ми і мали проживати впродовж наступних 10 днів.
Нас розселили по номерах, по двоє або троє. І ось, ближче до вечора, 50 хлопців зі всієї України отримали звання “ШУшників”, а з ним і футболки ( по кольору команди + чорне поло) та бейджі д блокнотами.
Нас розділили на 5 команд, закріпивши за кожною по 2 метрові.

День ШУшника розпочинався із зарядки, далі ми снідали і сідали в автобуси, які відвозили нас в центр міста. Там ми слухали лекції в музеї Klitschko Expo або відвідували різні цікаві місця, на кшталт КМДА, університету Unit Factory, фотостудії Deposit Photо та ін.

А тепер про “Школу Успіху Тернопіль”.
По завершенню всеукраїнської ШУ її випускники отримали завдання створили локальні проекти у своїх містах, одним з яких стане і мій.
Для участі в проекті шляхом анкетування буде відібрано 30 учасників/учасниць 8-10 класів.
Проект триватиме три дні, з 26 по 28 березня з 11 по 16 годину, що спцвпадає з періодом канікул у школах Тернополя.
На учасників чекатимуть виступи від успішних підприємців та спікерів, кава-брейк з печивом та активні ігри. Це чудова можливість зайнятися чимось корисним на канікулах, знайти нових друзів а для когось, можливо, і корисні зв’язки.
Проект проходитиме на території IT House Coworking, що знаходиться за адресою Бандери 42/2.