Головна Новини Учаcників АТО втягують в аферу з землею

Учаcників АТО втягують в аферу з землею

30 червня в.о. голови Кременецької РДА Козубським В.П. було підписане розпорядження про надання дозволу на розроблення детального плану території за межами населеного пункту у с. М. Бережці. Дану територію планують передати для «дачних» ділянок учасникам АТО та пенсіонерам підприємства «Кремзвент». Усе б нічого, як би не деякі нюанси.
Дана територія, а це 2.35 га., відносяться до земель запасу промислового значення. Фактично внаслідок втрати даного статусу, ці території втратять інвестиційну привабливість, а сам населений пункт та район можливість запропонувати землі для промислового розвитку. Підтвердженням цього є уже перші підприємці, які купили або взяли в оренду приміщення «Кремзвенту» та готові розширювати виробництво. Тобто рішення абсолютно не продумане стратегічно: живемо одним днем, а що буде завтра?
Ще цікавіше якесь маніакальне прагнення керівника підприємства Брика відчужити дану територію від власності. Уперше це сталося у червні 2014 року, коли розроблялася дана ж схема, причому заяви на ділянки були поданні жителями Донецької, Харківської та ін. областей. Завдяки діям громадськості та тверезій позиції тодішнього керівництва району в особі голови РДА В. Ткачука, даний процес спинили. Пройшло три роки, і знову.
Очевидно, що зруйнувавши підприємство до щенту, його власникам залишилося лише вкрасти землю. І цього разу вони вирішили прикритися ветеранами АТО. Перелік містить 17 осіб: 12 членів спілки воїнів учасників АТО і 5 ветеранів підприємства «Кремзвент». Якщо перші проводили збори та список узгоджували, то зі сторони Брика список було подано самостійно, із собою включно. Враховуючи характер грунту даної ділянки, про жодне садівництво та городництво тут мова іти не може – суцільний пісок. Тобто, на даному процесі хтось просто хоче реалізувати свої плани.
Чому у дану аферу «вписалися» учасники АТО? А тому що їх на кожному кроці «кидають», земельні ділянки віддають кому завгодно, але тільки не їм. Лунають гидкі фрази: «я тебе туди не посилав». Цілком зрозуміло, що рішення про можливість забезпечення учасників війни із Росією земельними ділянками різного призначення на вищому рівні приймалося не для того, щоб підтримати своїх воїнів, а користуючись цим реалізовувати корупційні земельні афери: всі розуміють, що корисливі інтереси, але усе у рамках чинного законодавства.
І таких прикладів на Кременеччині безліч. Так, уже восени 2014 року, в околицях Почаєва було надані земельні ділянки для ведення сільського господарства у розмірі 1.0 га. для учасників АТО. Добре? Звичайно. Але отримали їх високопоставлені особи з області і, досить швидко, змінивши цільове призначення розділили по 0,10 га. під житлове будівництво. Жолобівська сільська рада «прославилася» тим, що відмовила у землі односельчанину-воїну, а натомість віддала «авторитетному» місцевому жителю, наслідком чого стали судові процеси. І останній приклад.
Керівництво Кременецької міської ради постійно жаліється, що вільної землі немає, забезпечити ветеранів-кременчан можливості немає. І ось на сесії міськради, яка відбулася 8 серпня, «знайшли» земельну діляночку під забудову, але дали її кому? Правильно, своїм, рідним, а у даному випадку раднику міського голови Д. Волошину по вул. Дубенська, 206. І незважаючи на позицію окремих депутатів та присутніх представників Спілки воїнів АТО, 14 голосів, необхідних для прийняття рішення знайшли. До речі, дуже хотілося оприлюднити список депутатів які проголосували за дане рішення, але уже другу добу на офіційному сайті Кременецької міської ради не висвітленні результати голосування.
Тез багато, висновків не роблю, це задоволення для Вас.

Віталій Савчук