Головна Новини Учасники організованої злочинної групи, яка займалась виготовленням фальсифікованого алкоголю, постануть перед судом

Учасники організованої злочинної групи, яка займалась виготовленням фальсифікованого алкоголю, постануть перед судом

Наприкінці березня цього року співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області в ході проведення операції «Акциз-2018» спільно із співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції за процесуального керівництва прокуратури області припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи у складі трьох осіб, які займались виготовленням та реалізацією фальсифікованих коньячних та горілчаних виробів з використанням підроблених марок акцизного податку.

Всього тоді було вилучено фальсифіковану алкогольну продукцію на суму 1,2 млн грн, понад 4 тисячі підроблених марок акцизного податку, більше 6000 пляшок скляної тари для горілчаних та коньячних виробів, обладнання для розливу фальсифікату.

За результатами розслідування кримінального провадження, яке проводилось слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області, трьом особам повідомлено про підозру в незаконному виготовленні алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів, зберіганні з метою збуту, транспортуванні з цією метою та збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчиненими у складі організованої злочинної групи. Крім цього, двом із них повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні та використанні при продажу незаконно виготовлених підакцизних товарів підроблених марок акцизного податку, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Учасникам злочинної групи вручені обвинувальні акти, кримінальне провадження направлено до суду.

Всього з початку року співробітники податкової міліції області вилучили з незаконного обігу товарів підакцизної групи на суму 7,3 млн гривень. За результатами судового розгляду до кримінальної відповідальності притягнуті 4 особи, які займались незаконним виготовленням та збутом фальсифікату. Судами прийняті рішення про конфіскацію вилучених з незаконного обігу спирту та алкогольних напоїв на суму 1,4 млн гривень.