Головна Новини Уродженець Тернопільщини презентував новий механізм державного стимулювання створення і використання винаходів

Уродженець Тернопільщини презентував новий механізм державного стимулювання створення і використання винаходів

Винаходи перетворити на бізнес 2 Днями Перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів презентував новий механізм державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків. Мета — винаходи перетворити на бізнеси і залучити до їхнього розвитку приватних інвесторів, за умовами сума інвестицій має бути від двох мільйонів гривень.

Директор департаменту інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Валерій Жалдак, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Тітарчук, Перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.  «Проекти відбиратимуть на прозорому конкурсі із застосуванням платформи ProZorro. Це модель, коли реалізація соціально або ринково доцільного винаходу співфінансується державою та приватним інвестором. Такий механізм уже давно використовують у світі. В Ізраїлі,наприклад, така модель партнерства держави з винахідниками дала змогу істотно посилити start-up рух та значно збільшила кількість інновацій та винаходів в країні», — розповів Степан Кубів. На прозорому конкурсі, за його словами, планують відібрати 30 проектів, обсяг фінансування становить 19,5 млн гривень,  пише Голос.

Фото зі сторінки Степана Кубіва у Фейсбуці.