Головна Новини Уродженець Тернопільщини збудував школу для хорватських дітей

Уродженець Тернопільщини збудував школу для хорватських дітей

Чимало наших талановитих видатних земляків перебуває за кордоном. Люди з різних причин їдуть у світи, у пошуках кращої долі. Однак, будучи на чужині, не забувають про Батьківщину, прославляючи її своїми діями та вчинками.

Наша розповідь про уродження Чортківщини Володимира Кубінського. Чоловік разом із родиною уже 27 років проживає у Хорватії, в місті Карловац. Дружина та діти  народилися в Чортківському районі Тернопільської області.

Володимир Кубінський – член Спілки письменників України. Книг “З Єрусалиму до Риму” і “Радуйся, Благодатна!” автором яких є пан Володимир, знаходяться у Національній бібліотеці ім. Вернадського.

Володимир Кубінський маю педагогічну освіту. В Хорватії працює директором Навчально-виховного центру для дітей та молоді у обласному центрі Карловац. Цього року закінчив будівництво нового корпуса Навчально-виховного центру для дітей з вадами у розвитку, що його від ідейного проекту до отримання дозволу на використання новобудови провадив, як директор установи.

Днями відбулося урочисте відкриття нового корпусу школи. Комісія Міністерства науки та освіти Хорватії під час перевірки готовності школи, визнала Навчально-виховний центр зразковим закладом освіти. Спеціально для Реально пан Володимир розповів деякі подробиці свого професійного зростання.
«Педагогічну освіту здобув у Чортківському педагогічному училищі. За вклад у розвиток виховання та освіти підростаючого покоління м. Карловац отримав:
1. Відзнаку м. Карловац (нагорода року) у 2006 р.;


2. Під моїм керівництвом Навчально-виховний центр удостоївся звання найкращого навчального закладу у 2014 р.


3. Цього року, 2018, отримав Публічне визнання людини року Карловацької жупанії (Обласної ради) за духовний, громадський та освітній внесок у розвиток жупанії.
4. Отримав Подяку Миколаївської ОДА.
5. Брав посередницьку участь у господарських зв’язках України та Хорватії.

  1. Дружина також працює у системі освіти, організовує виставки для дипкорпусу у Хорватії (Halyna Kubinska)».

Окрім цього пан Володимир ще й пише пісні і є автором популярних композицій українських співаків.