Головна Новини Ураження струмом, бійка, суїцид: у медиків швидкої допомоги Тернопільщини вихідні були не...

Ураження струмом, бійка, суїцид: у медиків швидкої допомоги Тернопільщини вихідні були не спокійні

На Тернопільщині, в медиків служби швидкої допомоги вихідні були не спокійні. Так, 30 серпня об 00.20 бригада швидкої виїжджала на залізничну станцію у Великих Бірках Тернопільського району, де надавала допомогу 22-річному пацієнтові.

Хлопець заліз на вагон, де отримав серйозне ураження електрострумом. З опіками 80% (!) усього тіла потерпілого терміново доставили в обласну лікарню Тернополя, пише Наш День. Цього дня не обійшлося й без спалахів агресії. О 20.52 бригада швидкої виїжджала на вул. 15 Квітня в Тернополі, де надавала допомогу 43-річному таксистові, який постраждав від неадекватних дій агресивних молодиків. Дорогу чоловікові перегородила група хлопців, коли він попросив їх дати йому пройти. У відповідь отримав сильний удар у живіт. Із закритою травмою живота постраждалого шпиталізовано у другу міську лікарню.

31 серпня теж не обійшлося без прикрих інцидентів. О 2.04 бригада швидкої виїжджала на вул. Збаразьку, до супермаркету АТБ, де надавала допомогу 24-річному пацієнтові. Біля магазину чоловіка обізвали лайливими словами, через що й сталася бійка. Внаслідок сутички пацієнт отримав закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку.

Запам’яталося 31 серпня ще й суїцидальною спробою. Так, о 00.52 бригада швидкої виїжджала на вул. Сагайдачного, до пам’ятника, де встигла врятувати 19-річного пацієнта, який намагався перерізати собі вени. З різаною раною нижньої третини лівого передпліччя, у стані алкогольного сп’яніння потерпілого шпиталізовано у психоневрологічний диспансер.

Загалом, за вихідні – 29 і 30 серпня – в області зафіксовано 31 виклик до хворих з уже підтвердженим діагнозом COVID-19, госпіталізовано 28 «ковідних» пацієнтів. Усього з підозрою на COVID-19 за вихідні в службу швидкої допомоги звернулися 34 пацієнтів, із них 26 госпіталізовано. За останню ж добу в Тернополі обслужено 123 виклики швидкої допомоги, госпіталізовано 48 пацієнтів. Про це повідомляють у комунальному некомерційному підприємстві «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Тернопільської обласної ради.

«Також нагадаємо тернополянам та мешканцям області, що отримати безкоштовну медичну консультацію лікаря у службі швидкої допомоги можна цілодобово за телефоном 51-48-51. За останню добу в консультативну службу швидкої допомоги звернулося 32 мешканці Тернополя та області. Найчастіше людей непокоїли підвищення й перепади тиску, температура, травми, болі різного походження та алергічні реакції», – йдеться в повідомленні.