Головна Новини УПЦ МП у всіх бідах винить “Правий сектор”

УПЦ МП у всіх бідах винить “Правий сектор”

Нападник завдав фізичних ушкоджень правозахиснику Тернопільської єпархії за захист прав віруючих УПЦ.

22 березня, після чергового слухання у приміщенні Апеляційного суду Тернопільської області, невідомий скоїв напад на юриста Тернопільської єпархії УПЦ Захарчука А.П.

Андрій Петрович виборює право Свято-Михайлівської громади УПЦ села Бутин Збаразького району на власний храм, який розкольники відібрали за класичною рейдерською схемою у жовтні минулого року. Тоді, під час захоплення, представники «Київського патріархату» заручилися силовою підтримкою радикалів з «Правого сектору» ніби то «оскільки побоювалися провокацій».

Нападник із закритим балаклавою обличчям ззаду наблизився до юриста та вилив на голову зеленку. Через попадання антисептика в око Андрій Петрович зазнав опіку, про що є відповідна довідка з медзакладу.

Внаслідок нападу було відкрито кримінальне впровадження.

Сам юрист розповідає, що постійно зазнає принижень і образ від представників «Правого сектору», котрі приходять на засідання суду. Вони дозволяють собі штовхати правознавця, навмисно топтатися по ногах та погрожують фізичною розправою. Тому цілком ймовірно, що нападник є членом згаданого радикального угрупування.

Таке свавілля обурює вірян Тернопільської єпархії Української Православної Церкви, адже неодноразово радикали спричиняли міжконфесійні конфлікти в регіоні.

http://news.church.ua/