Головна Новини УПЦ МП далі ігнорує українські закони і знищує пам’ятку

УПЦ МП далі ігнорує українські закони і знищує пам’ятку

Парафія УПЦ МП у Кременці проводить ремонт храму на який не має документів та який є памяткою архітектури.

“Не пройшло і місяця з часу останньої сесії Тернопільської обласної ради, на якій піднімались питання зловживань чиновників режиму Януковича при передачі Московському патріархату Почаївської лаври.
Нажаль, знову ми Вільні Люди Самооборона Майдану Тернопільщинизмушені констатувати чергове ігнорування Московським патріархатом українського законодавства та принципове небажання служителів і керівників цієї церкви дотримуватись норм, які однаково обов’язкові для всіх на території нашої держави. Цього разу УПЦ МП проводить ремонт Свято-Миколаївського собору XVI-XVII ст. в м. Кременець. Здавалося б нічого поганого в цьому немає, але є одне але…

13319947_1046019738812187_6501361813165042943_n Свято-Миколаївський собор, є пам’яткою архітектури національного значення (охоронний №668-Н), знаходиться у власності держави та входить до складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника. Жодних документів на право користування храмом в Московського патріархату немає, вже не беручи до уваги те, що статус національної пам’ятки зумовлює особливий порядок дозволу на проведення будівельних чи реставраційних робіт, як по відношенню до самого об’єкта архітектури, так і на території довкола нього. Як видно з фотографій, на території собору активно ведеться будівництво інших споруд, які не входять в архітектурний ансамбль.
Може комусь здається, що ми надмірно акцентуємо увагу на УПЦ МП, але так об’єктивно склалось, що жодна інша релігійна інституція на Тернопільщині, так цинічно і нахабно не порушує закон, ще й прикриваючись звинуваченням в «утисках церкви».
Як і у ситуації з Почаївською лаврою, компетентні органи влади не помічають очевидного порушення закону і не бажають ставати на захист інтересів громади!
Прошу правоохоронців і органи виконавчої влади розцінювати цю інформацію як повідомлення про злочин і зробити все щоби вберегти Свято-Миколаївський собор” – повідомив Іван Ковалик.