Головна Новини Уповноважений ВР з прав людини хоче інтегрувати циган в українське суспільство

Уповноважений ВР з прав людини хоче інтегрувати циган в українське суспільство

Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова планує ініціювати зміну Стратегії захисту й інтеграції в українське суспільство циганської національної меншості на період до 2020 року.

Про це вона повідомила в інтерв’ю Цензор.нет.

“У нас в 2015 році було створено робочу групу. Зараз її очолює віце-прем’єр Розенко. 11 травня вони збираються на засідання. Там буде і наш представник. Думаю, що ми все ж наполягатимемо на зміні цієї Стратегії”, – сказала Денісова.

Вона нагадала, що документ був ухвалений і підписаний ще в 2013 році тодішнім прем’єр-міністром Миколою Азаровим для того, щоб Україна могла скоріше вступити в Європейський Союз. “Але Стратегія ж ні про що. Коли пишуть терміни виконання “2014 – 2020 років”, це означає, що ніколи не станеться. І тому що не прописані заходи, які забезпечують виконання пунктів Стратегії”, – сказала омбудсмен.

Крім того, коментуючи ситуацію, коли активісти C14 демонтували і спалили табір ромів на Лисій горі у Києві, Денісова підкреслила: “Тут порушено право національних меншин, право на свободу переміщення”.