Головна Новини Унікальні тюльпанові дерева у Тернополі висадили в пам’ять про Героїв (Відео)

Унікальні тюльпанові дерева у Тернополі висадили в пам’ять про Героїв (Відео)

30 тюльпанових дерев та спогади про загиблих родичів. Сьогодні у Тернополі висадили нову алею біля тернопільського ставу. Сім’ї воїнів, які віддали своє життя за Україну та представники міської влади вшанували пам’ять військовослужбовців та посадили унікальні тюльпанові дерева.  Повідомляє Т1 Новини

Серпень 2014 року, тривають запеклі бої за Луганщину та Донеччину. Отримавши важке поранення її чоловік помер. Мова йде про айдарівця Сергія Федорова. Його дружина Тетяна, вже 2 роки живе у Тернополі.

Розповідає, хоча родом із Луганщини, після тих подій, прийняла рішення, разом із дочкою поїхати туди, де вони зможуть вільно дихати. У Тернополі знайшла підтримку в громадській організації “Єдина родина Тернопільщини”.

Сьогодні, вони разом висаджують алею дерев. Алея пам’яті – це символ подвигу Героїв України. Символічним мати загиблого бійця називає і місце висадження. Леся Орляк каже, саме в цьому парку Олександр любив прогулюватись, а тепер тут ростиме дерево в його честь.

“Сьогодні ми закладаємо алею у світлу пам’ять тернополян, які захищали Українську державу від російського агресора. Кожне із цих дерев символізуватиме подвиг наших синів- героїв, їхній слід в історії державотворення”, каже мати загиблого військовослужбовця Леся Орляк. Алею висадили з тюльпанових дерев. Участь взяли 30 родин бійців, які загинули під час бойових дій на сході Україні.

Прикрашатимуть нові дерева набережну тернопільського ставу. ൦ тюльпанових дерев, які є унікальні для нашого міста, будуть виконувати не лише екологічну функцію, а і окрасу міста. І сьогодні ці 30 дерев спільно з матерями, родичами успішно висадили. Сподіваюсь, що це дійсно буде окрасою міста, і що тернополяни будуть з шаною та повагою ставитись до цих дерев”, каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Загалом новостворена алея світлої пам’яті нараховує 37 дерев, 7 з яких висадили раніше. Зазначимо, сьоднішньою акцією завершили двомісячник благоустрою, який тривав у Тернополі. За цей час висадили більше 4000 молодих саджанців.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tGwCz0bfIpU&w=560&h=315]