Головна Новини Унікальний пам’ятник захисникам України відкрили в Теребовлі (Відео)

Унікальний пам’ятник захисникам України відкрили в Теребовлі (Відео)

У центрі Теребовлі відкрили монумент атовцям. Цей пам’ятний знак буде особливим, адже в центрі скульптури розташували екран, який буде показувати імена загиблих. Пам’ятник встановили за ініціативи місцевої Спілки ветеранів АТО. На роботи було витрачено близько 200 тисяч гривень. Повідомляє Т1 Новини.
На Тернопільщині у Теребовлі відкрили унікальний пам’ятник учасникам АТО. Монумент має вигляд тризуба, у який вмонтований сенсорний екран.

– Монітор поставили, оскільки війна ще у нас триває і про її закінчення ніхто не знає. Цей пам’ятник об’єднаний. На ньому відображається люди, які загинули в зоні АТО, – каже голова спілки учасників АТО/ООС та волонтерів Теребовлянщини Ігор Куцло.

На відкриття пам’ятника приїхали ветерани АТО, військові капелани та зійшлись жителі міста. Деякі присутні не змогли стримати сліз.

– Нас не буде а пам’ятник буде. Будуть діти і будуть знати, що були хлопці такі, які стали за волю України і загинули, – каже ветеран АТО Ярослав Вівчар.

– Я не міг не віддати честь і шану побратимам, які віддали своє життя у цій страшній війні, тим більше я це бачив все на власні очі…Ми зібрались тут щоб пам’ятати сьогодні і не тільки сьогодні про них, бо якби не вони, ніхто не знає, що б тут було б, – додає військовий капелан Михайло Кильчицький.

Пам’ятник зробили за три місяці. Він виготовлений з граніту. Ініціювали встановлення монумента ветерани спілки учасників АТО/ОСС та волонтерів Теребовлянщини. На роботи по виготовленню пам’ятника міська рада Теребовлі виділила 199 тисяч гривень. Решту коштів додали благодійники та небайдужі люди.

Сергій Балуцький, Віталій Куземко, Володимир Сосна, Т1 Новини