Головна Новини Українці світу передали гостинці дітям військових з Тернопільщини

Українці світу передали гостинці дітям військових з Тернопільщини

земля

Понад 200 подарунків-миколайчиків зібрали та передали дітям тернопільських військових їхні ровесники з осередків СУМ міст Виппані, Гошен, Гартфорт, Ірвінгтон, Рочестер, Картерет, Пассейк, Стемфорд (США), Сент-Кетрін (Канада) та Лондона (Великобританія).

Така доброчинна ініціатива об’єднала небайдужих людей в рамках акції «Теплом зігріємо серця», яку вже три роки поспіль організовує Спілка Української Молоді.


Загалом ж цього року члени цієї організації, які мешкають в Канаді, Австралії, Сполучених Штатів Америки, Німеччині, Естонії та Великобританії, передали дітям українських військових понад 1800 дарунків-миколайчиків. Представництво Спілки Української Молоді в Україні зобов’язалося доставити ці гостинці маленьким адресатам в різні куточки нашої країни.


То ж незабаром, крім дітей з Тернополя, такі подарунки отримають діти та молодь в Калуші, Івано-Франківськ, Львові, Хмельницькому, Новоайдарі, Краматорську, Дніпрі та Києві.
На думку організаторів, ця акція є свідченням того, що українці світу підтримують свій Батьківський край, живуть його турботами та дієво допомагають родинам тих, хто сьогодні стоїть в обороні незалежності та територіальної цілісності нашої держави.


Кожен пакунок сумівці збирали з любов’ю, орієнтуючись на конкретні потреби тієї чи іншої дитини. У подарункові наплічники юнаки з діаспори клали взуття, одяг, канцелярське приладдя, солодощі, іграшки.


«Акція має теплу назву «Теплом зігріємо серця» – і вона насправді такою є. Родини військових потребують підтримки. Але ці подарунки – це щось більше, бо їх збирали українські діти – для українських дітей. У кожному наплічнику є лист чи листівка, які юні українці діаспори написали своїм ровесникам. Це робить гостинці насправді теплими!», – каже координатор акції в Тернопільській області Мар’яна Марець.


Голова Тернопільської міської організації СУМ в Україні Леся Голик повідомила, що ініціатива набула розголосу та популярності серед українців діаспори, тому цього року до участі в ній долучилися не лише сумівці, але й інші представники українських громад, які хотіли підтримати родини українських бійців.


Також організатори наголосили, що подарунки отримають не лише діти військових з Тернополя, але й ті, що мешкають в районах області.


«Орієнтувалися не лише на дітей з обласного центру, але й на тих, хто живе в інших містах і селах Тернопільщини. Ми хотіли охопити якомога більшу їх кількість. Певним чином це нам вдалося,адже у 2014 році на область було передано 40 таких подарунків, у 2015 – 133, а вже цього року – 215», – каже Мар’яна Марець. 


До речі, цього року такі дарунки отримають й діти бійців добровольчих батальйонів.

«Звісно, що ми не можемо охопити цим доброчинним марафоном дітей усіх українських військових. Але подарувати тепло своїх сердець хоча б частині з них – це в наших силах!», – переконані організатори акції.


Старший офіцер по роботі з особовим складом та громадськими організаціями Тернопільського обласного об’єднаного військкомату Олена Величанська зазначила, що співпраця військових області зі Спілкою Української Молоді в Україні відрізняється постійністю і сталістю відносин.


«Це вже третій рік поспіль ми долучаємося до участі в такій акції. Виходячи з досвіду минулих років – вона є дуже дієвою та важливою. Це вияв щирої уваги до наших військових та їх родин», – каже Олена Величанська. 


Вона також висловила подяку за небайдужість всім, хто долучився до ініціативи «Теплом зігріємо серця», а особливо – українцям світу, які пам’ятають про захисників Української Вітчизни.


«Дякую за їхнє велике серце і щиру підтримку», – зазначила представник обласного військкомату. 

У Спілці Української Молоді в Україні кажуть, що це не єдиний її захід, орієнтований на дітей українських військових – цього та минулого року діти полеглих бійців мали нагоду таборувати у французькому містечку Розе та на сумівській оселі «Тарасівка» у Великобританії. Також для них було організовано Всеукраїнські благодійні табори.

Спілка Української Молоді – молодіжна виховна організація займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна».

Спілку засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році СУМ було відновлено в повоєнній Німеччині, з того часу організація поширює свою працю у 10 країнах світу в Західній Європі, Північній і Південній Америці та Австралії.

В основі виховної системи СУМу є теоретичні напрацювання Григорія Ващенка – відомого українського педагога, який вперше розробив систему національного виховання.