Головна Новини Українські мігранти в Польщі: як уникнути проблем при працевлаштуванні?

Українські мігранти в Польщі: як уникнути проблем при працевлаштуванні?

Польща є одним з беззаперечних лідерів серед країн, де проживають українські мігранти. Згідно з нещодавнім звітом Національного банку Польщі, щорічно близько 760 тисяч українців подають заявки на отримання дозволу працювати в Польщі, а за даними Міністерства праці Польщі, цей показник перевищив 1 мільйон.

Попит на українських працівників з боку польських компаній постійно зростає. Так, згідно з дослідженням Aglomeracja warszawska, польські роботодавці тільки в першій половині минулого року оформили близько мільйона заявок про намір працевлаштування українських громадян, при цьому більше 50% польських компаній планують взяти на роботу ще більше українців протягом поточного року.

Найчастіше українці знаходять роботу в Польщі через знайомих, спеціальні сайти, соціальні мережі або ж через кадрові агентства.

На сьогодні на польському ринку працює понад 400 кадрових агентств. З кожним роком їх кількість зростає оскільки все більше українців воліє вдаватися до послуг офіційних посередників, щоб заощадити свій час і, що більш важливо, уникнути численних ризиків, пов’язаних з легальним працевлаштуванням в Польщі.

«Ми відзначаємо, що все більше українців починають користуватися послугами нашого агентства», ─ зазначає Анжей Коркус, Керівник і засновник компанії EWL Group. «Тільки за минулий рік понад 14 000 українців працевлаштувалися в Польщі, завдяки нашій підтримці. І ця тенденція постійно посилюється через усвідомлення українцями цінності наших послуг ─ грамотній і оперативній юридичній підтримці, а також спектра різноманітних консультацій з працевлаштування, проживання та легалізації тимчасового перебування на території Польщі».

Згідно з даними EWL Group, серед українців, які планують працевлаштуватися в Польщі, найбільш популярними є консультації з укладання трудового контракту та оформлення медичної страховки, а також з питань, пов’язаних з пошуком житла та вирішення щоденних побутових ситуацій.

«Більшість трудових мігрантів з України залишають свої сім’ї і їдуть на заробітки в іншу країну з конкретною метою ─ забезпечити своїм близьким фінансову підтримку», ─ коментує Магнус Олбі, Директор з маркетингу TransferGo. «Однак переїзд в іншу країну для багатьох, як правило, є значним стресом. Найчастіше це мовний бар’єр, побутові та ментальні відмінності, а також ризик потрапити в непередбачені ситуації, пов’язані з юридичними та фінансовими аспектами. Ми раді тому, що наша компанія, що надає мігрантам он-лайн сервіс з міжнародних грошових переказів, стала партнером відомого польського кадрового агентства EWL Group. Тепер, спільними зусиллями ми зможемо запропонувати українським мігрантам нові можливості для підтримки своїх рідних і близьких в Україні, а також допомогти українцям в Польщі відчувати себе більш комфортно і безпечно».