Головна Новини Український альпініст підняв герб Тернополя на найвищій горі світу

Український альпініст підняв герб Тернополя на найвищій горі світу

Український альпініст Віталій Козубський, який підкорив найвищу гору світу – Еверест та підняв на ній герб Тернополя, днями передав щасливий символ міста його очільнику Сергію Надалу.

На знак вдячності та пошани міський голова вручив Віталію Нагородний знак із зображенням герба Тернополя.

«На мою думку, є дуже мало українських міст, які можуть похизуватися тим, що полотно із зображенням їхнього герба майоріло на Евересті. Тернопіль – відтепер один із них , – зазначив Сергій Надал. – Тому від імені усієї тернопільської громади, я висловлюю щиру вдячність Віталію та всім тим тернополянам, які наразі не живуть тут, проте продовжують працювати на благо свого рідного міста».

Як розповів альпініст, експедиція на Еверест тривала більше місяця і впродовж цього часу йому довелося піднятися на декілька нижчих вершин для акліматизації та підготовки до сходження на Еверест. Саме ж підкорення головної вершини тривало понад 20 годин.

«Перше моє сходження відбулося у 2014 році на гору Кіліманджаро, після чого були Гімалаї, Кала-Патхар, Айленд-пік, Аконтагуа, Ельбрус ну і Еверест, – відзначив Віталій Козубський, – А попереду ще багато вершин, які уже зовсім скоро планую підкорити».

Нагадаємо, наприкінці травня цього року Віталій Козубський підкорив Еверест(8848 метрів над рівнем моря) із зображенням гербу Тернополя в руках.