Головна Новини Тіло батька винесли з лікарні у мішку і зачинили двері – дочка...

Тіло батька винесли з лікарні у мішку і зачинили двері – дочка розповіла, як забирали померлого від коронавірусу

У родичів інфікованого коронавірусом 68-річного жителя Ковалівка Монастириського району Тернопільської області, помер у лікарні в Тернополі, виникли труднощі з похоронами. Про це його дочка Ганна Поліщук повідомила “Радіо Свобода” в інтерв’ю, яке було розміщено 26 березня.

“Люди в селі бояться, відмовилися викопати могилу. Мер Монастириска знайшов людину, який викопав могилу. Опускали тіло мер, його заступник, голова сільської ради і мій шурин. Сестра світила телефоном, а вони закопували в яму, тому що був вечір”, – розповіла вона.

За словами Ганни Поліщук, тіло її батька не відразу змогли забрати з лікарні.

“З чоловіком на своєму бусі сестра поїхала за батька. Далі тіло батька винесли з лікарні в мішку і закрили двері. Сестра з чоловіком несли тіло до машини, допомогла ще медсестра. Мішок розпадався, тіло випадало. Батько важив 100 кг. Поклали тіло батька самі в труну, не маючи ніякого захисного одягу. До того телефонувала сестра в лікарні, і їй сказали, що медперсоналне буде піддавати себе небезпеки. А далі труну не могли в бус засунути. Тоді вже дзвонила до головного лікаря, а він порадив просити людей. Але всі тікали. Лише через дві години вийшов лікар в захисному костюмі і допоміг труну поставити в машину”, – зазначила дочка померлого.

Житель Ковалівки помер 25 березня.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш повідомляв, що чоловік тривалий час займався самолікуванням, не відразу звернувшись до медиків. Анна Поліщук цю інформацію спростовує.
l