Головна Новини Три будівельні компанії з Тернополя підозрюють у змові

Три будівельні компанії з Тернополя підозрюють у змові

За дорученням Голови Антимонопольного комітету України, Тернопільським обласним територіальним відділенням розглянуто звернення громадської організації «Громадський спротив корупції» щодо узгодженої поведінки учасників торгів, що проводились у 2017 році Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради (надалі Управління).

Територіальним відділенням проаналізовано матеріали торгів, які розміщено у системі «Prozorro» та для з’ясування наявності чи відсутності ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції в діях учасників надано відповідні вимоги ТОВ «Газ-Пласт-Буд», ТОВ «Тербуд» та ТОВ «Крем Буд».

ТОВ «Газ-Пласт-Буд» та ТОВ «Крем Буд», отримавши вимоги, відповіді не надали, в зв’язку з чим, рішенням адміністративної колегії від 12 грудня 2017 року вказані Товариства притягнуто до відповідальності та накладено штрафні санкції загалом на 102 тисячі гривень, які товариства зобов’язані сплатити до державного бюджету.

З метою отримання інформації щодо участі зазначених підприємств у відкритих торгах по закупівлі Управлінням робіт (2 тендери) та послуг (2 тендери) за дорученням Голови Антимонопольного комітету України від 30.11.2017 №13-01/471, працівниками Відділення проведено позапланові перевірки зазначених Товариств.

За результатами позапланових перевірок розпочато розгляд справи про порушення ТОВ «Газ-Пласт-Буд», ТОВ «Тербуд» та ТОВ «Крем Буд» законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

Наразі триває розслідування у справі.