Головна Новини Тривають роботи з ліквідації аварії, у якій перекинулася фура, що транспортувала газ...

Тривають роботи з ліквідації аварії, у якій перекинулася фура, що транспортувала газ “пропан-бутан”

Роботи по ліквідації ДТП що виникла 27.05.2019 року в с. Ланівці по автодорозі Тернопіль-Скалат-Жванець Т-20-02, у напрямку м. Борщева де перекинувся у кювет вантажний автомобіль, фура “DAF” яка транспортувала газ “пропан-бутан” ємкістю 12 700 л. тривають й досі.
Обсяги виконаних робіт (кількісні показники, які характеризують проведену пожежно-рятувальним підрозділом роботу): По прибуттю на місце події було встановлено, що даний автомобіль знаходиться у кюветі біля струмка, кабіна автомобіля деформована та знаходиться частково у воді, водій автомобіля травмований та госпіталізований каретою швидкої у Борщівську ЦРКЛ.
Черговим караулом огороджено місце події на безпечній відстані, проведено попереднє розгортання. Спільно з представниками компанії “Інтергереском”, прийнято рішення про необхідність аналогічного газовозу із м. Львів для перекачки газу.
Також проводилися роботи по охолодженню даної цистерни протягом пяти днів. По прибуттю хімічного відділення АРЗ СП Управління за допомогою приладу “Дозор” здійснено хімічну розвідку із заміру випару даної речовини із цистерни автомобіля. Також на місце події представниками компанії ТОВ “Інтергереском” залучено приватну компанію “Пропан-сервіс” для технічних робіт з перекачки скрапленого газу.
Станом на 31.05.2019 р. автомобіль з цистерною за допомогою автокрану XCMG QY75K вдалося поставити на колеса та продовжити відкачку газу.

Склад пожежно-рятувального підрозділу (чисельність особового складу, кількість та вид техніки):
черговий караул 8 ДПРЧ в складі 4-х чоловік на АЦ-40(43253)247.02, МПК Озеряни склад 2-х чоловік на АЦ-40 (131)137А, резервний караул 8 ДПРЧ в складі 4-х чоловік на АЦ-4-60(5309)505М, хімічене відділення АРЗ СП У ДСНС у Тернопільській області в складі 4-х чоловік. загін АРЗ СП ГУ ДСНС України у Хмельницькій області в складі 3-х чоловік на автокрані XCMG QY75K та автомобіля супроводу.