Головна Новини Тракториста який вбив велосипедиста засудили до 3-х років

Тракториста який вбив велосипедиста засудили до 3-х років

Підволочиським районним судом засуджено тракториста, винного у смертельній аварії. До 3-х років позбавлення волі зі звільненням від покарання з випробуванням засуджено обвинуваченого М. за вчинення ДТП, внаслідок якої загинув велосипедист, повідомили в Прес-службі апеляційного суду Тернопільської області

Відповідно до матеріалів справи, М. обвинувачувався у тому, що 1 червня 2017 р., керуючи трактором із напівпричепом та рухаючись ділянкою дороги на заокруглення, у с. Новосілка Підволочиського району Тернопільської області колесом напівпричепа наїхав на велосипедиста, яких рухався назустріч. У результаті ДТП потерпілий загинув на місці. За результатами судово-медичної експертизи, велосипедист перебував у стані алкогольного сп’яніння.
У судовому засіданні обвинувачений пояснив, він керував технічно справним транспортним засобом. Проїжджаючи в с. Новосілка по вул. Шевченка, побачив, що йому на зустріч на велосипеді їхав потерпілий Ж., який привітався із ним, піднявши руку, та поїхав далі. Про наїзд на гр. Ж. він дізнався за півгодини. Припускає, що потерпілий, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та піднявши руку, міг втратити рівновагу і, як наслідок, з’їхав під колеса напівпричепа.
Суд взяв до уваги щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, думку потерпілої – сестри загиблого, котра просила обвинуваченого суворо не карати і не має до нього претензій матеріального чи морального характеру,
Вироком суду від 12 жовтня 2017 року М. визнано винним за ч.2 ст. 286 КК України та призначено покарання у виді 3-ох років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням, встановлено два роки іспитового строку.
Разом із тим, суд відмовив обвинуваченому в задоволенні клопотання про застосування до нього Закону України “Про амністію”.
Вирок набирає законної сили 12 листопада 2017 р.