Головна Новини Трагедія на Тернопільщині: у Борщові втопився восьмирічний хлопчик

Трагедія на Тернопільщині: у Борщові втопився восьмирічний хлопчик

Про зникнення восьмирічного хлопчика у Борщівське відділення поліції о 23:41 26 червня заявив житель району. Вісімнадцятирічний юнак повідомив, що його малолітній брат ще о 13:00 пішов гуляти та не повернувся. Про його місце перебування батьки не знають і зв’язатися не можуть, бо хлопчик мобільним телефоном не користується.
Пошуками дитини займалися поліцейські, бійці спецпідрозділів та рятувальники. Востаннє із зниклим хлопчиком о 16:30 спілкувалася сусідка. Вона повідомила, що біля 16:30 побачила малолітнього, який сам купався у річці. Жінка нагнала дитину додому і бачила, як він вийшов з води та перейшов через місток річки.
Уже після заяви родичів силовики почали обходити прилеглу територію. Водолазно-рятувальний підрозділ УДСНС в Тернопільській області обстежував дно річки. На березі ще ввечері поліцейські знайшли одяг дитини. Проте саме тіло хлопчика виявили над ранок в річці за сорок метрів від його речей. За словами судово-медичного експерта, попередня причина смерті – утоплення.
Відомо, що хлопчик з багатодітної родини. Окрім нього в сім’ї було ще п’ятеро дітей різного віку. Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до статті 115 частина 1 з позначкою нещасний випадок. Триває слідство.
Правоохоронці звертаються до батьків стежити за своїми малолітніми дітьми, не відпускати їх без нагляду гуляти і заборонити купатися, якщо поруч немає дорослих. Пам’ятайте – вода помилок не пробачає.