Головна Новини Трагедія на Борщівщині принесла кадрові зміни у поліції

Трагедія на Борщівщині принесла кадрові зміни у поліції

Кримінальне провадження по вбивству двох поліцейських та двох цивільних у селі Бабинці Борщівського району вже на завершальній стадії. За тиждень-два мають бути результати розслідування. Начальник обласної поліції Олександр Богомол визнає, що деякі працівники неналежно виконували свої обов’язки, але це, за його словами, не стало причиною смерті поліцейських.

«Кримінальне провадження по подіях у селі Бабинці Борщівського району на стадії завершення, – каже Олександр Богомол. – 23 листопада мене допитували у якості свідка по цьому провадженню, щодо тих подій, які відбувалися. Я висловив свою думку з посиланням на нормативні документи про те, хто що робив, і правильно чи ні. Моя думка така: дії працівників поліції були правильні. Декілька працівників поліції не дуже відповідально віднеслися до своїх функціональних обов’язків, але це не тягне на кримінальну відповідальність. Їхні дії не стали наслідком загибелі наших працівників. Яке буде рішення прокуратури за тиждень-два побачимо. Експертизи всі проведені, залишилося допитати декілька людей і буде прийматися рішення.».

У висновку службового розслідування, яке проводили у столиці були зауваження до керівника Борщівського відділу Нацполіції Гороб’яка. На час провадження його відсторонили від виконання обов’язків. А після завершення слідства начальник обласної поліції має намір перевести його на інше місце.

«У висновку київської комісії розписано окремі порушення, і було прийнято декілька суб’єктивних рішень про те правильно чи неправильно діяли працівники поліції, – сказав Олександр Богомол. – На сьогодні начальник Борщівського відділу перебуває на лікарняному, перед тим був у відпустці. Я його попросив, щоб він взяв відпустку, щоб його робота зараз там не вплинула на результати розслідування. Через тиждень-два будуть результати розслідування, я Гороб’яку запропоную роботу в іншому місці. Думаю, у Борщівський відділ треба буде поставити іншу людину для керівництва, щоб там покращити роботу.».