Головна Новини Трава на міському стадіоні вартує понад 3 млн. грн.?

Трава на міському стадіоні вартує понад 3 млн. грн.?

Нещодавно з робочим візитом Тернопіль відвідав президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. Він зустрівся з міським головою Тернополя Сергієм Надалом.

Ігор Гоцул повідомив, що Федерація легкої атлетики України, як і її обласний підрозділ, неодноразово ставили питання, що «Тернопільський міський стадіон» – центральна і єдина арена області, здатна приймати легкоатлетів, – майже вичерпала свій ресурс. Подальше проведення там тренувального та змагального процесів є навіть небезпечним для здоров’я спортсменів. Федерація сподівалася на розуміння цих процесів, та міська рада скерувала недостатньо коштів для поточного ремонту, пише Ровесник

Тому під час недавнього приїзду Ігор Гоцул знову мав зустріч із міським головою Тернополя. Хотів переконати Сергія Надала, що косметичні методи – не дуже раціональне рішення. Вони дадуть змогу вирішити завдання на рік-два, не більше. Доцільніше вдатися до більш кардинальних дій.

– Наша пропозиція була наступною. Місто знаходить кошти для серйозної реконструкції бігових доріжок та секторів арени, облаштовує їх відповідно до стандартів Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій для стадіонів із шістьма доріжками. Ми ж беремо на себе зобов’язання залучити до Тернополя певну кількість змагань і зборів і протягом кількох років фіксованою сумою компенсуємо якусь частину витрат.

Ігор Гоцул констатував, що Сергій Надал прислухався до аргументів Федерації легкої атлетики України. У Тернополі наразі призупиняють підготовку до поточного ремонту стадіону. Найближчим часом фахівці Федерації виїдуть до файного міста для консультацій з приводу подальшої реконструкції.

Але це ще не всі нововведення. Уже невдовзі на міському стадіоні з’явиться нове трав’яне покриття. На його оновлення із місцевого бюджету спрямували 3 млн 90 тис. грн.

– Питання заміни газону стояло вже давно. Неодноразово свої претензії стосовно якості покриття висловлювали і Федерація футболу, і суперники, які грали на тернопільському стадіоні, – повідомив начальник міського управління у справах сім’ї, молодіжної політики та спорту Микола Круть.

Але минулого року стан футбольного поля погіршився ще суттєвіше. Пригадуєте один з матчів чемпіонату України довелося грати після аномального снігопаду. На газоні тоді лежало близько 60 см снігу. Вручну зняти цей шар фізично було неможливо, а тому довелося застосувати техніку.

Роботи з оновлення поля триватимуть близько місяця, а потім потрібно буде ще кілька тижнів, аби новий газон прижився.

До речі, перед тим, як міська рада мала ухвалити рішення про надання коштів, деякі активні депутати проводили власне опитування стосовно необхідності робіт. Окремі тернополяни були проти, мовляв, ФК «Тернопіль» вилетів із першої ліги, «Нива» будує власний стадіон, то ж розкидатися великими грошима не варто. Та, як бачимо, на нове трав’яне покриття все ж спрямовано понад 3 млн грн. Тобто, рада спрацювала на перспективу. Маючи хорошу спортивну інфраструктуру, зможемо відробляти вкладені кошти. До речі, перша пропозиція вже є. Президент народного клубу «Верес» із Рівного Олексій Хахльов розповів, що команда буде проводити свої домашні матчі не тільки на «Арені Львів». «Відкрию таємницю, ми не будемо обмежуватися Львовом, – повідомив Хахльов, – а будемо привозити матчі Прем’єр-ліги в Тернопіль, Луцьк, Ужгород, Івано-Франківськ, Чернівці». А раптом у нас «Вересу» сподобається найбільше? Та й до Рівного рукою подати…

Тарас ВАСИЛІВ