Головна Новини “То вже якийсь цирк, вдома не сидітиму”, – тернополяни про продовження карантину...

“То вже якийсь цирк, вдома не сидітиму”, – тернополяни про продовження карантину до 22 червня

Загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня, – повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі “Сніданку з 1+1”. Одночасно чиновник зазначив, якщо буде стрімке зниження випадків захворювання на коронавіурус, то карантин можуть скасувати раніше, повідомляє Файне Місто

За словами Віктора Ляшка, зараз у МОЗ відслідковують динаміку у Польщі, де найбільш схожий сценарій.

“Наразі ми відслідковуємо динаміку по Польщі, де найбільш схожий сценарій – по кількості тестувань і перебігом захорювань. Тому на плато ми будемо ще перебувати. Однак ми не можемо враховувати сезонність, оскільки ще ми не розуміємо, як вірус себе буде вести влітку в наших умовах. Тому питання в тому, що ми говоримо, що ми десь до 22 червня будемо подовжувати карантин, але він буде адаптивний із пом’якшувальними заходами, але все буде залежати від епідситуації. Можливо, буде стрімке зниження кількості захворювань і карантин буде відмінено”, – зазначив Віктор Ляшко.

Думка тернополян з цього приводу розділилася. Хтось підтримує карантинні заходи, інші ж жителі обласного центру кажуть, що більше не вірять тому, що говорять про пандемію.

“Якщо треба, то значить є на те причини. Потрібно,мабуть, виконувати ті заходи, щоб не було потім гірше. Чесно скажу, що вже набридло, але вірусу я боюся більше”, – каже тернополянка Ярослава.

“Вважаю, що через те, що був введений карантин, вдалося запобігти поширенню хвороби. Все вони правильно роблять”, – каже Мирослав.

“То вже якийсь цирк. То комусь вигідно, певно ще не всі гроші відмили. Я в тому участі не братиму. Чого я маю сидіти вдома, бо то комусь так треба. Серед моїх знайомих немає нікого, хто б захворів на Covid-19. І серед друзів знайомих також. То кому я маю вірити. Я житиму звичайним життям, вдома не сидітиму, і аптеки більше не виручатиму, купуючи ті всі засоби”, – додає тернополянин Артем.